Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Boda József az NKE rendészettudományi kar dékánja

Ruzsonyi Péter leköszönő dékán (j) átadja a kari zászlót Boda József vezérőrnagynak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kar új dékánjának. 

 

Hétfőtől Boda József a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának új dékánja. Megbízólevelét Patyi András rektor adta át hétfőn Budapesten, az intézmény XII. kerületi épületében tartott ünnepi állománygyűlésen.

A rektor arról beszélt, az intézmény vezetői számára nagy kihívás és komoly felelősség, hogy a rendészettudományi karon egyszerre teljesíteni tudják a bolognai rendszerű magyar felsőoktatás valamennyi kritériumát, ugyanakkor megfeleljenek a parancsnoki akadémia iránti szakmai elvárásoknak is. Három év alatt a karon az érettségizett tisztjelöltekből diplomás fiatalt, a civil fiatalokból rendőrt, a hétköznapi emberekből parancsnokot kell nevelni - fogalmazott.

A rektor elismeréssel szólt a leköszönő dékán, Ruzsonyi Péter hároméves tevékenységéről, és bizalmáról biztosította az új kari vezetőt, majd azt hangoztatta, elvárás, hogy az egyes szakterületen mindenki a legjobb teljesítményt érje el.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány utalt arra, hogy egy hónap múlva hatályba lép az új szolgálati törvény, amely az életpálya elveit is tartalmazza. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az új törvény szellemiségének a hallgatók nevelésére, oktatására, képzésére, a tiszti hivatásra, életformára való felkészítésre is kihatással kell lennie. Arról is beszélt, hogy a társadalmi változások rendre újabb követelményeket támasztanak a rendőri munkával kapcsolatban, és ezeket az elvárásokat is be kell építeni a hallgatók képzésébe. Megjegyezte, a rendőrségnél korábban elindított "intézkedési kultúraváltás" kedvező fogadtatásra talált.

Közölte azt is, szükségesnek tartja, hogy a hallgatókat hangsúlyosabban készítsék fel a vezetői, irányítói feladatokra. Elengedhetetlennek nevezte, hogy a rendőrtiszteknek megfelelő kommunikációs képességeik legyenek, továbbá a konfliktuskezelő és -tűrő készségük is átlag feletti legyen.

A rendezvényen kiosztott tájékoztató szerint Boda József vezérőrnagy korábban tizenkilenc évet töltött el mélységi felderítőként, majd ugyanennyit rendőri vezetőként, további öt évet pedig nemzetbiztonsági felsővezetőként.

2015.06.02 11:55:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet