Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Emojik a biztonsági kódok számai helyén

Kétségtelenül a PIN-kódok csak szerény védelmet jelentenek. Nem csak könnyű őket feltörni (mindössze 7290 ismétlés nélküli kombináció létezik), ám sokan el is felejtik őket. Mi történne, ha inkább emojikkal helyettesítenénk őket?

Az Intelligent Environments szerint éppen ez a legjobb megoldás: a számkódokat leváltani emojikkal. A cég Android bank alkalmazása pedig pontosan ezt teszi, így 44 ismerős ikonfejecskéből állíthatod össze náluk a kódodat. Ezzel a lehetséges kombinációk száma 3,5 millióra bővül és könnyebb rájuk emlékezni is, mint a számokre. Az emoji kóddal ráadásul nem esel a születési dátumos csapdába, ugyanis nehezebb rájönni hogyan kötődsz egy olyan sorhoz, mint a „pingvin, rendőr, töklámpa, szájrúzs”, mint a személyigazolványodon szereplő adatokhoz.
 

A emoji rendszer ugyan jobbnak tűnik, mint a szokványos kódok, ám még nem annyira biztos, mint az ujjlenyomat-azonosítás. Az olyan készülékek számára azonban, melyek nem rendelkeznek az ehhez szükséges apparátussal, még mindig használható alternatívát biztosítanak az alfanumerikus kódokkal szemben.

 

forrás: itmozaik.hu

 

 

2015.06.17 15:51:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet