Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új gondolkodásra van szükség az Iszlám Állammal

Új gondolkodásra, új globális stratégiára van szükség az Iszlám Állammal és Irakkal kapcsolatban – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Iraki tisztek harcolnak iraki tisztekkel – tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy a Szaddam Huszein vezette iraki hadsereg tisztjei harcolnak az Iszlám Államban is.

Annak kapcsán, hogy Ash Carter amerikai védelmi miniszter vasárnap arról beszélt, az iraki erőkből "hiányzik a harci kedv", Nógrádi György megjegyezte: a technikai és létszámfölényben lévő iraki hadsereg fél az Iszlám Államtól, nem hajtja végre a parancsokat.

Erre mondták amerikai illetékesek: fegyvert, kiképzést tudnak adni, de akaratot és bátorságot nem – tette hozzá.

Az Iszlám Állam legyőzése fényévekre van, Irak belső problémáinak, konfliktusainak megoldása pedig még azután következik - mondta a szakember.

Mindez új, átfogó stratégia szükségességét veti fel - jegyezte meg Nógrádi György, emlékeztetve John McCain, a szenátus katonai bizottsága republikánus elnökének nyilatkozatára, amelyben arra utalt, hogy a légicsapások mellett amerikai szárazföldi erők bevetésére is szükség lehet.

 

forrás: hir6.hu

 

 

2015.05.26 16:50:50   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet