Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Júniustól tovább egyszerűsödik az EKÁER

Június elsejétől módosul az EKÁER rendelet, így tovább egyszerűsödik a gazdálkodók bejelentési kötelezettsége.

A módosítást életbelépésétől a korábbi, felrakodási illetve kirakodási címenként történő számkérés helyett bizonyos esetekben elegendő lesz egyetlen EKÁER számot kérni, ha egy gépjárművel feladó több felrakodási címéről vagy egy címzett több kirakodási (átvételi) címére történik a közúti fuvarozás.

Így ha az Európai Unió más tagállamából magyarországi átvételi helyre közúton szállítanak árut, kizárólag az utolsó felrakodási címet kell bejelenteni, ugyanakkor, ha belföldről belföldre vagy más EU tagországba szállítanak, valamennyi felrakodási címet be kell jelenteni az EKÁER-be.

Amennyiben az Európai Unió más tagállamában található a kirakodási cím, elegendő az első átvételi helyet bejelenteni, de ha az EU más tagállamából vagy belföldről szállítanak közúton, belföldre, úgy valamennyi kirakodási címet be kell jelenteni.

A június 1-jén hatályba lépő jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó informatikai fejlesztések üzemi környezetbe telepítése miatt az EKÁER-ben teljes leállítással járó karbantartásra kerül sor 2015. május 31-én 23:00 órától 2015. június 1-jén 02:00 óra közötti időszakban.

 

2015.05.31 17:27:44   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet