Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Olcsó tabletet rendelt Kínából? Azonnal futtasson le rajta egy vírusirtót!

Az ismeretlen nevű kínai gyártóktól vonzó tableteket és okostelefonokat vehetünk, főleg ha csak azt nézzük, hogy milyen alacsony áron jutunk hozzá a legjobb hardverekhez. A vásárlást néhány kattintással el tudjuk intézni, a kiszállítás általában ingyenes, és akár napok alatt egy új kütyü tulajdonosai lehetünk. Hogy boldog tulajdonosok leszünk-e, az egészen más kérdés.

Az Eset vírusirtóit forgalmazó Sicontact juttatta el hozzánk egy Onda v820W nevű, Kínából rendelt tabletet, ami egész gyors, talán csak a kijelzője mondható kissé szerény képességűnek. Nem is hardverrel volt gond, sokkal inkább a szoftverrel.

A Sicontact munkatársai ugyanis egy Spy.Agent.IL nevű kémprogramot találtak a rendszeren. Már az is elég nagy szívás, hogy egy vadiúj tableten kártevő fut, de még ennél is nagyobb gáz, hogy a trójait lehetetlen eltávolítani. A fertőzött app ugyanis egy rendszeralkalmazás, és a Sicontact munkatársai azt mondják, ha a törlés hatása csak átmeneti, az app a következő rendszerindításkor újratelepül.

Intel Atom Z3735 (1,8 GHz)

  • 2 GB RAM
  • 1280×800 pixeles kijelző
  • 4980 mAh-s akku
  • Android 4.4.4
  • 1,9 megapixeles kamera
  • Ár: körülbelül 30 ezer forint

A Sicontact az Eset Mobile Security 30 napos próbaverziójával találta meg a kémprogramot, és azt mondják, a McAfee mobilos vírusirtójával is sikerült kimutatni. Ők egyetlen megoldást ismernek az ilyen trójaik ellen: le kell cserélni a gyári firmware-t, hogy teljesen tiszta legyen a gép.

A gyárilag telepített kémprogram azért veszélyes, mert alkalmas lehet rá, hogy elmentsen mindent, amit a virtuális billentyűzeten bepötyögünk. Idegenek szerezhetik meg a belépőnevünket, jelszavainkat, személyes adatainkat, vagy akár a Google-fiókhoz tartozó névjegylistánkat, emailjeinket és más információkat.

 

forrás: index.hu

 

 

 

2015.04.14 13:04:29   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet