Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Nem akartak sztrájkot törni, ezért nem engedték őket haza - pénzszállító sztrájk

A Trezex pénzszállítói nem akartak keresztbetenni kollégáiknak, így amikor visszautasították a JNF Security sztrájkja miatt lepattanó munkákat, emberesen kiszúrtak velük - állítja egy póruljárt munkatársuk.

„Legalább fél órán át tartottak bent minket" – mondta az egyik névtelenséget kérő pénzszállító a Hír24-nek pár perccel kiengedése után. Az értékszállító – saját elmondása szerint 15-20 kollégájával egyetemben – azért nem tudta ma kora este elhagyni a Trezex Hungária Zrt. telephelyét, mert nem adhatta le szolgálati fegyverét, kocsija kulcsait. „Addig pedig nem léphetünk ki az utcára. Töltött fegyver van nálunk" – magyarázza a pórul járt férfi, aki elmesélte, hogyan kerültek kutyaszorítóba.

Ahogyan korábban megírtuk: ma éjféltől határozatlan időre sztrájkot hirdetett az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezete a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeinek védelmében, miután a munkáltatóval még december 18-án elkezdődött 2015-ös bértárgyalások eddig nem vezettek eredményre. A JNT a Magyar Posta leányvállalata.

Az így „lepattanó" munkákat a Trezex munkatársainak kellett volna elvégezniük, ezt ma kora este tudták meg. „Nem voltunk hajlandóak sztrájkot törni, kiszúrni a kollégákkal. Mi is ebben az országban élünk, mi is keveset keresünk, egyetértünk a követeléseikkel" – mondta forrásunk, aki hozzátette: a vállalat vezérigazgatója, Kárpáti Balázs „nyomdafestéket nem tűrő szavakkal" közölte a hazatérésre várakozó értékszállítókkal, hogy aki nem vállalja a munkát, az adja le a fegyverét és „tűnjön el".

Ezt is akarták tenni a pénzszállítók, azonban még fél órán keresztül vesztegeltek a telephelyen, mivel addig nem léphetnek ki az utcára, míg szolgálati eszközeiket le nem adják. Arra pedig nem volt mód. „Értesítettük az otthoniakat, hogy nem tudunk hazaindulni" – mondta forrásunk.

Sok ezer munkahelyen

Kérdéseinkkel megkerestük a Trezexet is. Hivatalos állásfoglalásukat változtatás nélkül közöljük:

A Magyar Posta Zrt. a JNT Security Kft. munkavállalóinak mai munkabeszüntetése kapcsán elmaradt értékszállítások egy részének elvégzésével valóban a TrezEx Hungária Zrt.-t kereste meg, amely ezt a megbízást elvállalta, az értékszállítást a megrendelő megelégedésére teljesítette.

A délután folyamán a hirtelen beérkező megrendelés kapcsán elvégzendő adminisztrációs feladatok, a járatszervezések és az extra szállítások kapcsán szükségessé vált túlórabeosztások miatt valóban valamivel később tudták leadni a műszak végén a munkavállalók a szolgálatot és ezzel együtt felszerelésüket, de ezt a kollégák döntő többsége megértéssel fogadta. Közülük sokan vállalták az extra szállítások okozta túlórát is, a rájuk bízott feladatot a tőlük elvárt professzionalizmussal, biztonsággal elvégezték, hozzáállásukat a vállalat a túlóra elvállalásakor és ezúton is köszöni.

A TrezEx azon munkatársai, akik a túlóra lehetőségével nem kívántak élni, némi csúszással ugyan, de le tudták adni felszerelésüket, és ezt követően távoztak a vállalat telephelyéről.

A helyzetet félreértelmező és sérelmező 2-3 munkavállaló és a menedzsment között lefolytatott beszélgetés – amelyhez hasonlók naponta több ezer munkahelyen lezajlanak – nem tartozik a nyilvánosságra, az csak a munkavállalók és a munkáltató ügye.

hír24

2015.04.22 06:59:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet