Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Majdnem fél tonna kábítószer egy „üres” kamionban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 417 kg marihuána gyanús anyagot találtak egy holland tehergépjárműben Röszkén. A kábítószer gyanús anyagot lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

 

 

A pénzügyőrök egy holland állampolgár által vezetett, a benyújtott okmányok szerint üres holland rendszámú tehergépjárművet vizsgáltak a röszkei határkirendeltségen.

 

Az okmányok ellenőrzését követően a pénzügyőrök röntgenvizsgálatra irányították a járművet, ahol megállapították, hogy a pótkocsi alján egyértelműen különböző sűrűségű anyag található.

A pótkocsi hátsó ajtajának kinyitásakor a pénzügyőrök orrát friss festékszag csapta meg, majd azt látták, hogy a padlólemezen friss szerelési nyomok vannak.

A rögzítőcsavarok és a padlólemez eltávolítása után, az ott kialakított hatalmas rejtekhelyről 410 darab téglatest alakú csomagban, összesen több mint 417 kg marihuána gyanús anyag került elő.

 

A pénzügyőrök a megközelítőleg félmilliárd forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, a járművet, valamint a holland férfit átadták a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették és ellene kábítószer birtoklása bűntett miatt eljárást indítottak.

 

2015.02.24 08:27:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet