Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kétszáz térfigyelő kamera ügyel Makó biztonságára

Befejeződött az új térfigyelő kamerarendszer kiépítése Makón és környékén. A több mint kétszáz kamerával működő rendszerrel tovább javul a dél-alföldi város és térsége közbiztonsága – közölte a település polgármestere.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) a városi rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a fejlesztésre a 14 milliárdos szennyvízberuházásból különítettek el 85 millió forintot, de a rendszer nemcsak a szennyvízprojekt értékeit, hanem a környezetüket is óvja a jövőben. Ebből az összegből 59 fix kamerát szereltek fel a beruházás által érintett környékbeli településeken – Apátfalván, Földeákon, Kiszomborban, Magyarcsanádon és Maroslelén –, Makó pedig 61 új kamerát kapott a 102 kamerás rendszere mellé. Így 222 kamera figyeli mostantól a térséget, ezzel elősegítve a közbiztonság javulását.

A polgármester elmondta: együttműködési megállapodást kötöttek a makói kapitánysággal, a város használatba átadta a kamerarendszert a rendőrségnek, de a fenntartással, működtetéssel kapcsolatos feladatokat továbbra is elvégzi. Cserébe a rendőrség térfigyelő központot hozott működtet. A rendőrök folyamatosan figyelik a kamerák képeit, így azonnal reagálni tudnak, ha valahol bűncselekményt észlelnek. Hamarosan újabb 9 kamera érkezik Makóra, amelyeket szintén pályázatból vásárolnak – tette hozzá Farkas Éva Erzsébet.

Ortutay Miklós, a Makó és Térsége Szennyvíz-csatornázási Társulás projektmenedzsere elmondta: az egyik új szennyvízátemelő központot tavaly megrongálták, és értékes eszközöket vittek el onnan, így a projekt tartalékából egy részt az értékvédelem kiépítésére fordítottak. Egy-egy objektumot – és ezzel a környezetét is – három-négy kamera véd.

Palicz András rendőrkapitány a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kamerarendszerrel szinte az egész belvárost látják, és a bűnügyileg fertőzöttebb külső területek nagy részét is figyelhetik. A később érkezők kamerákat azokra a részekre helyezik majd ki – mondta. Az eddigi rendszer is jól működött, jelentősen csökkent a bűncselekmények száma Makón: 2010-ben mintegy két és félezer regisztrált bűncselekmény történt, tavaly pedig már csak ezer körüli esetet kellett feldolgozniuk- tette hozzá.

 

 

forrás: sg.hu

 

 

 

2015.01.31 15:00:08   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet