Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Anyád! A biztonságiak – ne verekedjünk!

Különös, ám sikerrel bemutatkozó módszerrel próbálják megelőzni a szurkolói rendbontásokat a brazil Sport Club do Recife labdarúgócsapatánál. A klub harminc fanatikusának édesanyját vetette be biztonsági személyzetként a legutóbbi derbijén.

Dél-Amerikában a szurkolói rendbontás gyakorlatilag a futballmeccsek mindennapos velejárója, Brazíliában pedig Recife számít az egyik „legfertőzöttebb” városnak ilyen téren. Egy PR-cég kezdeményezésére a Sport Club do Recife kiképezte 30 szurkolója édesanyját, akiket aztán biztonsági személyzetként vetettek be a Náutico elleni vasárnapi városi derbin.

„Senki sem akar verekedni egy anyuka előtt, a sajátja előtt pedig főleg nem” – világított rá a formabontó biztonsági intézkedés lényegére Aricio Fortes, az ötletgazda PR-cég alelnöke.

A 30 anyuka éppen olyan kiképzést kapott, mint a stadionban dolgozó többi biztonsági ember és az önkéntesek. A pálya mellett látták el szolgálatukat, narancssárga láthatósági mellényben, amelyen a „seguranca mae”, azaz „biztonsági anya” felirat volt látható. A hölgyeket a stadion kivetítőin a mérkőzés előtt és alatt is többször megmutatták, hogy felhívják jelenlétükre a szurkolók figyelmét.

A kezdeményezés az első próba után sikeresnek mondható, ugyanis a mérkőzésen – amely a városban az egyik „legforróbb” derbinek számít – senkit sem vettek őrizetbe. Az anyukák szerencsét hoztak a Sportnak, amely 1–0-ra megnyerte a találkozót, mégpedig egy komédiába illő góllal.

 

 

forrás: nemzetisport.hu

 

 

 

2015.02.10 10:49:51   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet