Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ingyen letölthető a lehallgatás ellen védő Cryptalk

A magyar fejlesztésű mobillehallgatás ellen védő megoldás már magánfelhasználóknak is elérhető, ráadásul 30 napig ingyenesen tesztelhető.

„A CryptTalk megjelenése a fogyasztói piacon nemcsak az alkalmazás, de a mobilbiztonság szempontjából is komoly előrelépés. Az a tény, hogy a CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal kihasználhatja, jelentős változást hozhat a személyes adatvédelem területén” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. Ráadásul, a CryptTalkot magánfelhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják, majd 9,99 dollárért aktív előfizetésre válthatnak vagy „passzív módban” használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak.

A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát. „Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezzük; következő változatunk a Windows Phone-hoz készül majd” – tette hozzá Kun Szabolcs.Korábban megírtuk, hogy az Arenim Technologies lett az év legjobb startupja, míg a társalapító, Kun Szabolcs az év cégalapítója a Central European Startup Awards, nyolc ország cégeinek részvételével zajló közép-európai startup-versenyén.

 

forrás: hvg.hu

 

 

2014.11.12 08:53:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet