Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Huawei: új kibervédelmi technológia kellene

A számítástechnikai biztonsági rendszerek új alapokra helyezését, a kibertámadásokkal szembeni puszta védekezés helyett az adatbiztonságot proaktív eljárásokkal garantáló új megoldásokra való átállást szorgalmazza a kínai Huawei.

Az információs és kommunikációs technológiai konszern magyar leányvállalata, a Huawei Technologies Hungary Kft. az októberi európai kibervédelmi hónap alkalmából közölte: a megoldást a jelenleg alkalmazott TCP/IP alapú hálózatok szoftver-definiált hálózatokkal (software-defined network, SDN) történő lecserélése jelentené, az alapvetően védekező jellegű megoldásokat pedig sokkal inkább proaktív, támadó eljárásokkal kellene felváltani.

A közlemény idézi John Suffolkot, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettesét, aki szerint olyan technológiai környezetben igyekszünk megvédeni adatainkat a támadóktól, amit azokban az időkben fejlesztettek ki, amikor a „hacker” szót még elsősorban a rossz golfozókra használták. A védelmi megoldások pedig leginkább egy gyenge ajtóra szerelt erős lakathoz hasonlíthatók. Felhívta a figyelmet arra, hogy míg az informatikai vezetők és a technológiai infrastruktúra védelmezői azon tűnődnek, hogyan lehetne egyensúlyt találni a biztonság, az agilitás és innováció jelenlegi technológiai struktúrában egymásnak ellentmondó szempontjai között, a kiberbűnözők egyre kifinomultabb következő generációs eszközöket és technikákat fejlesztenek ki a vállalati hálózatok feltöréséhez. Ennek kivédéséhez az SDN hálózati technológia teljesen új generációs védelmi arzenált adhatna az informatikai vezetők kezébe.


A cég

A kínai informatikai konszern árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt, ennek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordította. A Huawei 2005 óta működik Magyarországon, központja Budapesten van, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot tart fenn (Huawei Europe Logistic Center).

Tavaly a kft. 30 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, az idén ennek 12-13 százalékos növekedésére számít. A vállalat Magyarországon kétszáz alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül, és mintegy háromezer embernek biztosít munkát közvetve.

 

 

forrás: logisztikama.hu

 

 

 

2014.10.07 08:45:09   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet