Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A jelölt videointerjújából elemzi a személyiséget egy szoftver

így biztosítva részletesebb és pontosabb alapot a humán döntések meghozatalához. Ráadásul mindehhez sem a jelöltek, sem az interjúztatók részéről nincs szükség külön energia- vagy időbefektetésre, hiszen a rendszer a személyiségprofilokat a videóinterjúkat követően azonnal elérhetővé teszi.
"Az eszköz első validálási fázisa bebizonyította, hogy a személyiségprofilok eredményei megbízhatóak, sőt, a stresszhelyzet sem torzítja azokat" - számol be róla Holics András, az Indivizo társalapítója és ügyvezető igazgatója. "Az elkészült videóinterjúkat a mesterséges intelligencia segítségével számos szempontot figyelembe véve elemezzük - ilyen például a szóhasználat, vagy a szünetek és mondatok hossza - az eredményeket pedig szintén többféle különböző skálán vizsgáljuk, a széles körben elterjedt Big Five személyiségmodell alapján.
Megtudhatjuk, mennyire zárkózott vagy nyitott egy jelölt, mennyire barátságos vagy éppen magának való, hogyan viszonyul a felelősséghez, és így tovább.
Jó vagy rossz eredmények természetesen nincsenek, a HR-szakember vagy a felvételiztető az, aki a kapott adatok alapján képes megítélni, hogy egy jelölt milyen mértékben felel meg a megpályázott pozíció elvárásainak."

A mesterséges intelligencia használatával sokkal objektívebb döntéseket hozhatunk, kiküszöbölve az emberi előítéletekből származó hibákat és visszásságokat, amelyek eredményeként a munkahelyi sokszínűség is növekedhet.

Az emberi részvételt természetesen ez az eszköz sem helyettesíti, viszont hatékonyan támogatja és jelentősen megkönnyíti a döntési folyamatot
- állítja Illés Kata, aki szintén társalapító és ügyvezető igazgató az Indivizo-nál.

A kompetenciák és személyiségjegyek vizsgálata nemcsak a kiválasztásban segít, de a jelöltek jövőbeli teljesítményét és helytállását is előrevetíti, hiszen pontosabb képet ad készségeikről, hozzáállásukról és motiváltságukról.
Az Indivizo új Személyiségprofil eszköze először angolul, az IBM Watson programnyelvén érhető el, és már jelenleg is alkalmazható bármely kiválasztási folyamatban.
További információ a projektről az Indivizo.com honlapján érhető el. 

http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/20181129-a-jeloltek-videointerjujabol-elemzi-a-szemelyiseget-az-ibm-watson-szoftver.html

2018.11.29 16:24:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet