Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Magáncég figyelné az autósokat

Sikerrel kérelmezte a Fejlesztési Minisztérium a parlament honvédelmi bizottságától, hogy közbeszerzés nélkül, meghívásos rendszerben költhessen 12 milliárd forintot a következő 5 évben az útdíjrendszer fejlesztésére, írja a Napi.hu. A bizottsági ülés jegyzőkönyve szerint az NFM „gazdasági biztonságra” hivatkozva kérte a felmentést a közbeszerzési kötelezettség alól. Az engedélyt megkapták, de csak heves vita után. Kósa Lajos fideszes elnök emelt kifogásokat, mivel a fejlesztési tervezet adatvédelmi okokból aggályos.


Traffipaxként is működik

A tervek szerint a gépjárműveket ellenőrző kamerák traffipaxként is működnek majd. A rendszer az autók rendszámalapú követésével lehetővé tenné az úthasználók egész országra kiterjedő, valós idejű követését. Ez adatvédelmi megfontolások miatt váltott ki ellenkezést a bizottságban, mert az NFM a rendszer üzemeltetését magáncégre bízná.


Nem az állam figyelne

Az NFM a rendszer üzemeltetésével 2019-ig egy egyelőre meg nem nevezett céget bízna meg. Vagyis az autósok ellenőrzését és az adatok tárolását nem az állami szervek, hanem egy magántársaság végezné. A vállalkozás a feladatot összesen 7 milliárd forintért látná el a szóban forgó 5 évben. Az NFM a fennmaradó 5 milliárd forintból az e-matricás rendszert fejlesztené, melyet szeretnének integrálni az e-útdíj rendszerbe.

 

 

forrás: origo.hu

 

 

 

2014.07.14 15:02:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet