Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Qylatron Entry Experience Solution - youtube

Kényelmessebbé teheti a reptéri biztonsági ellenőrzéseket egy új beléptető szerkezet. A Qylatron Entry Experience Solution nevű eszköz egy óriási méhsejtre hasonlít, amelybe egyszerre öt ember teheti be a csomagját egy-egy, oldalára állított mikrohullámú sütőre emlékeztető nyíláson. A gép néhány másodperc alatt végigszkenneli a csomagokat, és automatikusan kiszűri a tiltott tárgyakat. A rendszer képes a tanulásra, tehát a hatékonysága a használat során feljlődik.

A gépet gyártó Qylur Security Systems szerint az új rendszer gyorsabb, hiszen egyszerre többen is használhatják, és mire átérnek a kapun, már nyithatják is a jegyükkel a csomagjukat átvizsgáló szekrényt. Amellett, hogy önkiszolgáló, ez a megoldás a privát szférát is jobban tiszteletben tartja, mint ha egy biztonsági őr túrná végig a hátizsákunkat belépéskor.

A szerkezetet a vasárnap véget ért brazíliai világbajokság néhány meccsén tesztelték, ahol a szokásosan veszélyesnek ítélt fegyverek, bombák és társaik mellett speciálisan a drukkerekre jellemző tárgyakat is szűrnie kellett. Azért, hogy a gépnek ne kelljen megtanítani az összes új veszélyforrást, az automatizmus mellett egy kezelő is figyelte a röntgenképeken a zászlórudakat, hangosbeszélőket, vuvuzelákat vagy éppen az ausztrál drukkerek által rejtegetett játékkengurukat.

Ahhoz, hogy a Qylur megoldása elterjedhessen, még több éles tesztre lesz szükség, de a cég reményei szerint a meccsek, koncertek és más események mellett végül a rendkívül macerás reptéri biztonsági ellenőrzést is hatékonyabbá teheti majd a gépük.

www.wired.com/2014/07/qylur-security-world-cup/

2014.07.15 16:40:26   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet