Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Arcfelismerő szoftverrel üldözi a bűnt az angol rendőrség

Arcfelismerő szoftvert kezdett használni a héten az angol rendőrség. Leicestershire megyéje az első az Egyesült Királyságban, ahol elérhetővé vált a technológia a bűnöldözés számára. Ezentúl a rendőrség adatbázisában szereplő bűnözőket a rendszer automatikusan azonosítja bármilyen képen, így nem kell több mint 90 ezer fotót manuálisan átnézniük, ha meg akarnak rajtuk találni valakit.

A NeoFace nevű programot a NEC készítette, és Leicestershire-ben már hónapok óta tesztelték a mostani bevezetés előtt. Hamarosan Amerikában is megjelenhet a rendőrségeken hasonló technológia, az FBI ugyanis azt tervezi, hogy még az év végéig mind az 50 államra kiterjeszti saját, Next Generation Identification nevű arcfelismerő rendszerét.

A Leicershire-i rendőrség egyébként nem először lép fel úttörőként valamilyen technológia bevetésében. 1987-ben itt kaptak el először valakit DNS-vizsgálat alapján, miután egy fiatal lány gyilkosát keresve több ezer helyi férfitől vettek mintát. A mostani újítás első nagy sikerére ugyanakkor még lehet, hogy egy ideig várni kell majd, hiszen az igazságügyi arcfelismerés még gyerekcipőben jár, amit jól mutat, hogy egyelőre a Facebook előrébb tart a technológiával, mint az FBI.

 

index

 

 

2014.07.17 15:40:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet