Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A vállalati biztonság rugalmasabbá tétele, fejlesztése kiemelt feladat kell legyen a jövőben

A kiberbűnözés elleni védekezés vállalati és kormányzati területen is egyre nagyobb figyelmet kap. A megoldandó biztonsági problémák prioritási listáján a kiberbűnözés elleni védekezés a tizenharmadikról a harmadik helyre jött fel 2012 és 2014 első negyedéve között. Az ok nyilván az lehet, hogy a nagyvállalatok, de egyes kormányzati területek is egyre inkább az internetalapú megoldásokra támaszkodnak üzletmenetük során, így akár teljes gazdaságok is komoly károkat szenvedhetnek a kiberbűnözés miatt. További problémát jelent, hogy ezzel egy időben az új IT-trendek – a felhő, a mobilitás, a virtualizáció és az Internet of Things – egyre összetettebbé teszik az informatikát, újabb biztonsági kockázatokat vetve fel.

A hangsúly a reakció helyett a megelőzésre kell kerüljön.Lehetetlen az összes kiberbiztonsági kockázat megszüntetése. Évi 113 milliárd dolláros veszteség.

A Symantec szerint paradigmaváltásra van szükség: újra kell alkotni a biztonság fogalmát, a reakció helyett a megelőzés kerüljön a gondolkodásunk középpontjába. A legtöbb vállalat szakemberhiánnyal küszködik, miközben a kártevők egyre veszélyesebbé válnak. Az elmúlt években országok, szervezett bűnözői csoportok, illetve terroristák által finanszírozott, nagy létszámú alvilági csapatok jöttek létre. Ezek a webes és a mobil platformokat, illetve a különféle alkalmazásokat szemelték ki maguknak, és néhányuk az igazán nagy vállalatokra koncentrál. A bűnözőknek évente 378 millió felhasználó esik áldozatául, ami óvatos becslések szerint is évi 113 milliárdos veszteséget jelent.
 


Meg kell haladni a széttagolt vállalati biztonsági infrastruktúrákat. Rugalmas együttműködést kell kialakítani.

A biztonsági csapat, az IT-osztály és a vezetők között partnerségre van szükség, hogy a biztonság és a technológia inkább elősegítse, mint hátráltassa az üzletmenetet. A kialakított egyensúly tudást és védelmet jelent a kiberbiztonsági fenyegetések ellen, miközben támogatja az üzleti folyamatokat. A szervezeteknek meg kell szabadulniuk a széttagolt biztonsági infrastruktúráktól, és egy egész vállalaton átívelő, integrált, a fenyegetések tapasztalatait megosztó, illetve felhasználó biztonsági szolgáltatás felé kell elmozdulniuk.
Proaktív gondolkodásra és rugalmasabb biztonsági stratégiára van tehát szükség, ami jobban felkészít a védekezésre, a felderítésre és a reagálásra, hiszen a vállalkozások sokszor reaktív helyzetben találják magukat, azaz csak a tűzoltás és a károk felmérése marad egy incidens után

Hol kezdjük?

A szervezeteknek a munkát a saját biztonsági megoldásaik által gyűjtött adatok elemzésével érdemes kezdeniük, amelyet összevethetnek a globális fenyegetésekről szóló jelentésekkel. "A rugalmassághoz a biztonsági elemzések jelentik a kulcsot - saját információinkat csak információval védhetjük meg" - vélekedett a Symantec. Így biztonságtudatosabbá tehetik a dolgozóikat, illetve a biztonsági szolgáltatások használatával kiszűrhetik és kockázati sorrendbe rakhatják a fenyegetéseket.

 

 

forrás: biztonsagportal.hu

 

 

2014.07.23 11:28:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet