Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Magyar találmánnyal vennének vénalenyomatot a fradistáktól

Mivel a tenyér vénahálózata minden személynél egyedi, a szkenner 5 millió referenciapont vizsgálatával egyértelműen képes azonosítani kilétünket.

A Fradi-pálya új beléptető rendszere jó referencia nagy európai stadionok üzemeltetői felé is, felhasználására az előzetes tárgyalások már meg is kezdődtek - közölte a gyártó.

Amíg sok szurkolónak nagyok az ellenérzései, a vénaszkennert kifejlesztő csoport büszke arra, hogy "a gyors beléptetés és korszerű technológiák alkalmazása a rendezvények biztonságát növeli. A nyugat-európai stadionok és sportcsarnokok közönsége már számos éve, csak bizonyos azonosító adatok megadását követően vásárolhat belépőjegyet, vagy bérletet egy-egy rendezvényre, így ezekben az országokban az azonosíthatóság eddig sem volt kérdés, a Fradi-stadionban alkalmazott módszer azonban ezekhez képest is új megoldást jelent majd".

Ahhoz, hogy valaki bejusson magyarországi NB I-es meccsre, már most is több személyes adatot meg kell adnia, amelyekkel pontosan be tudják azonosítani - sok szurkoló változatlanul nem érti, hogy miért van szükség ezek mellett vénalenyomatra is. Arra amúgy, hogy ilyet használjanak, egy héttel ezelőttig nem volt lehetőség, most azonban törvényt módosított a parlamenti többség, amivel már vénalenyomatot is elkérhetnek attól, aki meccsre járna.

 

forrás: www.vg.hu

 

 

 

2014.06.30 16:04:15   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet