Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Hálózati titkosításban erősít a SafeNet

A felhőalapú rendszerek kapcsán gyakorta merülnek fel biztonsági aggályok és megfelelőségi problémák, amiken sokat segíthetnek az erős titkosítási mechanizmusok. Mindez azonban technológiai nehézségeket is felvet, hiszen az adatközpontok és a helyi rendszerek között lehetőleg úgy kell megvalósítani az adatok védelmét, hogy a titkosítás valós idejű legyen és transzparensen működjön. E célt szolgálja a SafeNet által kifejlesztett biztonsági eszközcsalád, amelynek legújabb képviselői (CN4010, CN6010, CN6100) nagysebességű titkosításra termettek.

A SafeNet legújabb megoldásai azon szervezetek számára készülnek, amelyek a helyi infrastruktúráikat, rendszereiket kötik össze külső adatközpontokkal vagy felhőalapú szolgáltatásokkal. Mindemellett az adatközpontok összekapcsolásakor is jó szolgálatot tehetnek azáltal, hogy az átvitt adatokat transzparens módon titkosítják. A három új berendezés különböző teljesítménykategóriákat képvisel. A legizmosabb készülék 10 Gbps-os sávszélességgel is megbirkózik, miközben a pénzügyi és egyéb érzékeny adatokat, a hanghívásokat vagy akár a video streameket is óvja.

Mindegyik termék második rétegbeli (layer 2) titkosítást végez, és megfelelnek a FIPS 140-2 Level 3, a Common Criteria, valamint a CAPS előírásoknak. Támogatják a központi menedzsmentet, aminek révén a különböző telephelyeken lévő berendezések egy konzolról felügyelhetők.

 

 

forrás: biztonsagportal.hu

 

 

 

2014.06.30 16:08:52   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet