Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Költséghatékony parkolást biztosít a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel államilag garantált, a piaci viszonyoktól függetlenül mindig elérhető közszolgáltatás jött létre első körben a parkolás mobil fizetésére. A tranzakciók gyorsasága, kényelme, költség- és készpénzkímélő hatása is amellett szól, hogy az igénybe vevőknek érdemes és hasznos e korszerű megoldással kiegyenlíteniük a közszolgáltatások díjait.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az ország 70 önkormányzati parkolási társaságával lefolytatta és lezárta a műszaki, pénzügyi és jogi szerződéses tárgyalásokat, e körből minden közszolgáltató csatlakozott a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszerhez. Az ügyfelek szempontjából is zavartalan, gördülékeny átmenet érdekében a jelenlegi mobilparkolási rendszerek többsége az új, egységes állami platformra támaszkodva, annak viszonteladójaként működik a jövőben.

A korábbi rendszer a számos különálló magánjogi szerződés miatt nem volt hatékony, a szolgáltatások minősége igen eltérő volt. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az egységes közterületi mobilparkoláshoz kapcsolódó fejlesztés kiépítése során áthidalta a korábbi szigetszerű működésből származó anomáliákat. Az új rendszer gyors és hatékony elszámolást, rugalmasabb, korlátlan bővíthetőséget kínál, így a csatlakozni kívánó önkormányzatok és az innovatív hazai viszonteladók száma is növekedhet.

A használhatóság földrajzi értelemben is jelentősen bővült, a szolgáltatást bárki, bárhol azonos feltételekkel veheti igénybe. Ennek megfelelően az eddigi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén lesz elérhető a mobilparkolás, a korábbiaktól eltérően az autósok az ország minden közterületi parkoló övezetében hét szolgáltató megoldásai közül választhatnak. A rendszer az újszerű megoldások mellett ismeri és alkalmazza a már elterjedt, bevált mobilfizetési módokat is. Így az autós az általa kedvelt módszerrel – akár SMS útján vagy behívásos igénybevétellel is – fizethet.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszernek köszönhetően megszűnhetnek a közterületi parkolási bevételeket csökkentő visszaélések a mozgáskorlátozott kedvezményekkel. A jogszabályi környezet szükséges átalakítását követően az önkormányzatok ezzel éves szinten mintegy 2-3 milliárd forint többletbevételhez juthatnak. A mobilparkolás további térhódításával csökkenthető az automaták mennyisége, ami további komoly költségmegtakarítást jelent a helyhatóságok számára.

A népszerű, mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás közös behívószáma 763-ra változik. A 810-es számon próbálkozó autósok SMS-ben kapnak értesítést arról, hogy a szolgáltatás ott már nem érhető el, és az ad-hoc mobilparkolást a 20/30/70 763 xxxx (változatlan parkolási zóna szám) számon indíthatják el.

A rendszer éles indulásáig az ország mintegy 13 ezer, főképp a parkolóautomatákra kihelyezett tájékoztató matricáját kicserélik, az új feliratokon minden mobilparkolási szolgáltató elérhetősége megtalálható lesz.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez nem csatlakozott szolgáltatók – ilyen pl. az EME Zrt. – a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthatnak közterületi mobilparkolási szolgáltatást. Szerződött és regisztrált ügyfeleiknek ezért még időben érdemes másik mobilparkolási szolgáltató partnert választaniuk.

Bővebb információ: www.nemzetimobilfizetes.hu

Mobilparkolási infovonal: 06 1 989 0000

 

 

 

2014.07.07 10:26:09   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet