Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Vannak helyek, ahol életveszélyes a bankkártya

Sokan készpénz helyett bankkártyával mennek nyaralni, mondván, sokkal biztonságosabb, különösebb baj nem történhet a plasztikkal, a PIN kód, miegymás. Pedig nem. A tolvajok nemcsak a készpénzre utaznak, hanem a bankkártyák is jó fogásnak számítanak körükben. A Pénzcentrum összeszedte a legveszélyesebb kártyás helyeket és helyzeteket.

Meglepő eredményre jutott a lakossági pénzügyi portál, a kártyákkal ugyanis Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Luxemburgban élnek vissza a leggyakrabban, a legbiztonságosabbak pedig – ugye, soha nem gondoltuk volna – Magyarország, Románia, Litvánia vagy Lengyelország. Ezekben az országokban tízszer kisebb annak az esélye, hogy a turista beszívja a kártyájával.

A plasztikcsalások mintegy 40 százalékát két csatornán keresztül, a POS-termináloknál és az ATM-eknél történnek. A leggyakrabban ugyanis ilyen tranzakció során nyúlják le a delikvens, illetve kártyájának adatait. Spanyolországban a POS-termináloknál, Hollandiában és Észtországban pedig az ATM-eknél érdemes fokozottan figyelni a kártyánkra.

 

 

forrás: hvg.hu

 

 

 

2014.07.14 14:58:28   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet