Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Békéscsabai szakképző: felértékelődött a biztonságtechnika

Biztonságtechnikai képzés keretében évente negyvenen végeznek a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az ilyen képzettségű szakemberek keresettek a békési és a dél-alföldi munkaerőpiacon, ahol azonnal el tudnak helyezkedni – mondta az intézmény vezetője Békéscsabán, ahol első alkalommal szerveztek biztonságtechnika konferenciát.

Mikulán Róbert a sajtótájékoztatón kiemelte: tizenöt évvel ezelőtt az országban az elsők között kezdtek képezni elektronikus vagyonvédelmi rendszereket szerelő szakembereket. Felismerték ugyanis, hogy egyre nagyobb az igény korszerű biztonságtechnikai és műszaki tudással felvértezett szakemberekre a vagyonvédelemben.

A jelenleg 246 diákot oktató iskola kiemelt célja a szakképzés erősítése Békéscsabán – hangsúlyozta az intézmény vezetője. Tíz éve működnek együtt az Óbudai Egyetemmel – közölte.

A mostani konferencián az egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karáról érkező szakemberek egyebek mellett a személyazonosításban alkalmazott automatizált rendszerek biztonságáról, kényelméről és előnyeiről tartanak előadást.

Janza Frigyes, a Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára üdvözölte, hogy Pécs, Zalaegerszeg és Nagykanizsa mellett Magyarország keleti felén is van olyan intézmény, amely kiemelt feladatának tekinti a biztonságtechnika oktatását. A szakképzésről szólva kifejtette: fontos feladat a korszerű biztonságtechnikai ismeretek gyakorlati alkalmazása a kriminalisztikában, a bűnügyek feltárásában is. Példaként említette Los Angelest, ahol a rendőri nyomozás eredményessége húsz százalékkal nőtt a korszerű biztonságtechnikai tudás és a modern eszközök alkalmazásával.

 

 

forrás: hir6.hu

 

 

2014.06.18 08:45:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet