Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switch-ek a Planettől

A tajvani Planet Technologies két 8 portos Planet switch-et mutatott be, ezekkel bővítve nagysikerű és kedvező árazású terméksorozatát. Az FSD-804P 8 portos 10/100 Mbs adatátviteli sebességgel rendelkezik. A 8 portból 4 port PoE Ethernet Switch. A termék gyártásánál a fő szempontok az energiatakarékosság és a rugalmasság voltak. A 10/100 Mbs TP portok fele képes 4 IEEE 802.3af szabvány szerint működő eszközöket vezérelni. SOHO területen és például kereskedelmi egységekben a switch egyszerű, költséghatékony és megbízható hálózati kapcsolatot biztosít mind adat, mind áram továbbításában. Ezen felül ideális eszköz az Ethernet és a Fast Ethernet munkacsoportok közötti áthidalásra.

Mivel mind az adat és mind a tápellátás a switch-en keresztül történik, így csökken a kábelezés költsége és a falon, mennyezeten vagy más elérhetetlen helyeken lévő elektronikai eszközök is megszűnhetnek. Központilag IP telefonrendszert, IP kamera rendszert is elláthatunk árammal, emellett pedig vezeték nélküli roaming környezetet is biztosíthatunk az adott irodában vagy kereskedelmi egységben.



A másik switch az FSD-808P, ami egy 8 portos 10/100 Mbps adatátviteli sebességgel rendelkező Fast Ethernet Switch. A termék a 802.3af PoE Switch család egy újabb tagja, ami összesen 125 wattos teljesítménnyel rendelkező PoE eszközöket tud működtetni és mind a 8 portja képes IEE 802.3af szabvány szerint működő eszközöket vezérelni. Egyszerű, költséghatékony megoldásként szolgál kisebb vállalkozások, kereskedelmi egységek, irodák számára. Az FSD-808P képes 8 PoE eszköz tápellátását szolgáltatni 100 méteres körzeten belül, 4 pár Cat5/5e UTP vezetéken keresztül. Mivel az adat és a tápellátás is egyetlen kábelen fut, ezért nincs szükség kábelezésre és villanyszerelő szaktudásra az üzembe helyezéshez. A 8 port segítségével már egy viszonylag nagy méretű IP kamerarendszert és IP telefonrendszert is be tudunk üzemelni.

A termékek már kaphatók az Aspectis Kft.-nél. További információért forduljon kereskedőinkhez.

 

Ez a megoldás fokozott megfigyelőképességet tesz lehetővé olyan helyzetekben, amelyek széles vertikális látómezőt kívánnak meg, mint például lépcsőházak, folyosók, utak, kifutópályák és alagutak.

A folyosókon, előszobákban és más szűk területeken a hagyományos képformátum nem a legmegfelelőbb, mivel a látómező nagy része – különösen a kép széle – felesleges. Másrészről ez azt is jelenti, hogy a képminőség nincs maximalizálva, és a kamera képérzékelőjét nem használják ki teljes mértékig. Azon felül, hogy a felhasználó olyan többletképet kap, ami nem is szorul megfigyelésre, nő az elvesztegetett sávszélesség és tárolókapacitás mennyisége is.

Az Axis Corridor Format egy függőlegesen orientált képet ad a kamerából, ami tökéletesen alkalmazkodik a szűk területekhez, és maximalizálja a képminőséget, miközben kiküszöböli a hagyományos képformátum sávszélesség és tárolási kapacitás problémáit. A Corridor Format jól használható a modern 16:9-es képarányú HDTV kamerákkal, mivel a létrejövő képen 9:16 lesz a képarány. Tökéletes tehát szűk folyosókon, peronokon és alagutakban.

Az Axis Corridor Format két innovatív megoldás kombinációjaként jött létre. Először is, az egész Axis kamerát oldalra döntve telepítik, vagy az Axis dóm kamerákban található különleges 3 tengely mentén mozgó lencsét 90 fokkal elforgatják a telepítés során. Másodszor, a képet visszaforgatják 90 fokkal a kamera konfigurációs felületén keresztül – ez olyan funkció, ami csakis az Axis hálózati kameráiban található meg, mivel kiemelkedő számítási sebességet igényel –, hogy a kezelő a valóságnak megfelelően lássa a képet.

"Nagy az igény a függőlegesen orientált területek megfigyelésére maximális képminőséggel és kevés elvesztegetett pixellel. Az Axis Corridor Format egy egyedülálló, készre gyártott és költséghatékony megoldást kínál erre az egész iparágra kiterjedő megfigyelési kihívásra." - mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora.

Az Axis Corridor Formatot az Axis legtöbb rögzített hálózati kamerája is támogatja. A technológiáról bővebb információt kérjen kollégáinktól.

 

 

 

2014.06.25 09:49:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet