Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Két közbiztonsági projekt egy helyszínen

Sajtótájékoztatóval indult „A biztonságosabb Pécsért” és a „POLICE COFFEE” projekt Pécsett.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. május 23-án a Pécs Pláza CBA Áruházában tartotta a „A biztonságosabb Pécsért” elnevezésű bűnmegelőzési projekt nyitó rendezvényét, valamint a „POLICE COFFEE” országos programját.

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke nyitotta meg a rendezvényeket, ismertette azok jelentőségét, Nagy Csaba alpolgármester az önkormányzat szerepvállalásáról és a biztonság fontosságáról beszélt. Dakos József r. dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a főkapitányság kiemelten kezeli a város biztonságát növelő mindkét projektet. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója, mint a „POLICE COFFEE” házigazdája kiemelte, hogy fontos számukra az önkéntes társadalmi felelősségvállalás és ezért támogatják a rendezvényt. Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója zárta a sajtótájékoztatót és összefoglaló értékelést tett.


„A biztonságosabb Pécsért”

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „A biztonságosabb Pécsért” elnevezéssel indított bűnmegelőzési programot 2014. május 1. - 2014. november 30. közötti időszakban. A projekt összköltsége 3 500 000 Ft, melyet teljes egészében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács biztosít.

„A biztonságosabb Pécsért” projekt társadalmi összefogásra épül. Célja a társadalom minél szélesebb rétegeinek bevonása a prevenciós tevékenységbe. A polgárok biztonságérzetének növelése, az objektív helyzethez történő közelítése éppoly fontos feladat, mint a városban élők, dolgozók, tanulók vagy a turisták komplex biztonságának a garantálása.

Általános cél a bűncselekmények számának csökkentése, ezen belül is a közterületen elkövetett jogsértések minimalizálása, kiemelt figyelemmel a nők és a fiatalok áldozattá válásának megelőzésére. Közvetlen cél az, hogy olyan fiatalok kerüljenek kiképzésre kortárssegítőként, akik meg tudják szólítani és hatni képesek saját korosztályukra. Hosszú távú elképzelés egy biztonságosabb város, ahol kevesebb bűncselekményt követnek el a nők és fiatalok sérelmére.


A projekt főbb elemei:


1. pillér: Új „Leonardo” program

A közterületi gyalogos rendőri jelenlét fokozása
   a) Belvárosi őrjárat
   b) Tourist Police pavilon működtetése


2. pillér „Kortárssegítő program”

A pályázat során 20 fő önként jelentkező fiatalt képezünk ki, akik kortársaik (osztálytársak, barátok) között alapvetően meglévő élethelyzetükből, korukból adódó hasonlóságokat és azonosulási képességeket mozgósítva, mellérendelt szerepből tudnak segítséget nyújtani.


3. pillér: „A pécsi nők védelméért” kampány a nők elleni erőszak megelőzése jegyében

A védekezés lehetőségeit kívánja fókuszba állítani, egyben felhívni a figyelmet az egyén felelősségére.


4. pillér: Közösségi rendőrök képzése

A rendőrség munkájának a város polgáraihoz való közelebb vitelének egyik legalkalmasabb módszere, amikor a rendőrökkel kötetlen formában lehet beszélgetni.


POLICE COFFEE

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) fontos célkitűzése a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése. A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása, a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében az NBT országos programot szervez a CBA Kereskedelmi Kft-vel közösen, melyben évente több alkalommal POLICE COFFEE néven lakossági fórumot tart.

A POLICE COFFEE rendezvénysorozat 15. állomása Pécs. A sajtótájékoztatót követően 88 állampolgár kereste meg a Pécsi Rendőrkapitányság CBA Áruházba kitelepült munkatársait.

Az érdeklődők – egy csésze kávé mellett – beszélgettek közbiztonságról, vagyonvédelemről és áldozatvédelemről a rendőrökkel, valamint sokan kértek felvilágosítást közlekedésrendészeti témakörben is.

 

 

forrás: police.hu

 

 

 

2014.05.26 15:29:05   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet