Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ezzel védje meg telefonját a rosszindulatú behatolóktól

Az elmúlt időszakban kiemelt témává vált a biztonság, és nemcsak a számítógépek, hanem az okostelefonok világában is.

Sajnos androidos telefonunk sem védett a rosszindulatú támadásokkal szemben, így nem árt, ha gondoskodunk védelméről. Ennek egyik eszköze lehet a CM (Cleanmaster) Security nevű ingyenes app.

Az alkalmazás igazán sokoldalú: megvédi az androidos eszközt a malware-ektől, vírusoktól, trójaiaktól, adware-ektől, spyware-ektől stb., és a megbízhatóságára garancia lehet, hogy a Kingsoft helyi és felhőalapú duál módú motorjai működtetik. Az app megvizsgálja az előretelepített és a felhasználók által letöltött alkalmazásokat, sőt mint látni fogjuk, még az SD-kártyát is górcső alá teszi.

A letöltése és az indítása után elég egyértelmű a teendő: érintsük meg a Round Scan (Keresés) gombot, és már kezdődik is a vizsgálat, ami alig néhány másodperc alatt le is zajlik. A CM Security kijelzi a problémákat, a szóba jöhető fenyegetéseket. Ha a vizsgálat lezárult meg kell érinteni a Resolve Problems (Összes kijavítása) feliratot, és az alkalmazás a tettek mezejére lép, törli, amit kell.

Az app a csatlakoztatott SD-kártya vizsgálatára is vállalkozik. Ehhez meg kell érinteni a jobb felső sarokban lévő 3 pontot, majd a Scan SD Card (SD kártya vizsgálata) lehetőséget kell választani. Időzített vizsgálatot is indíthatunk a Settings/Scheduled Scan (Beállítások/Ütemezett ellenőrzés) opció választásával. Az alkalmazás még arra is bevethető, hogy a beállítások függvényében blokkolja a kéretlen hívásokat.

 

 

forrás: hvg.hu

 

 

 

2014.04.22 15:04:36   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet