Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Vizsgát kell tenniük a vagyonőröknek

Van, aki már le is vizsgázott. Egy őr elmondása szerint a két tételen két-két kérdés volt: az egyik a focimeccsekről szólt: mi van akkor, ha valaki rendetlenkedik, ki lehet-e vezetni; a másik témája betöréses lopás volt – osztotta meg. Van olyan is, aki májusban szerzi meg a tanúsítványt – írta a hirado.hu.

A továbbképzési kötelezettség azért alapvetően fontos, hogy minden őr tisztában legyen azzal, hogyan léphet fel például egy rendbontóval szemben, hiszen ebben a szakmában sok egyedi eset van.

Annyira komolyan veszik ezt a szabályt, hogy június 1-jétől már csak az dolgozhat vagyonőrként, aki részt vett a kötelező képzésen, és sikeres vizsgát tett.

Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a Krónikának elmondta: a több mint 60 ezer vagyonőr majdnem mindegyike regisztrált már a vagyonvédelmi kamara oktatási rendszerében, de eddig még csak 45 ezren tették le a vizsgát – tette hozzá.

Már csökkent a panaszok száma, de a jövőben a lakosság még szakszerűbb intézkedést kaphat. Azok számára, akik másokkal szemben kényszerítő eszközt alkalmaznak, nem megengedhető, hogy ne legyenek felkészültek – húzta alá Németh Ferenc.

A vagyonőrök kötelező képzését törvény írja elő. Június 1-je után már csak az dolgozhat például biztonsági őrként, aki sikeres vizsgát tett.

 

forrás: hir6.hu

 

 

2014.05.05 08:50:58   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet