Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Online kassza – Mutasd a kezed, megmondom mit vettél!

Véredényei alapján azonosítja a vevőket a jövő kasszája. Egy svédországi feltaláló ötlete alapján egy alig 5 másodperc alatt lezajló, igen biztonságos, biometriai alapokon működő fizetési módot tesztelnek. A 15 darab kísérleti pénztárgépnél az azonosításhoz a vásárlók kézfejének vérereit világítják meg egy infravörös lámpával.

Igyekszik a napi életünkbe behozni a véredények egyediségén alapuló azonosítási technikát a svéd Frederik Leifland mérnök. Módszerének lényege, hogy vásárláskor infravörös lámpával átvilágítják a vevő kézfejét, és az érhálózat térképe alapján azonosítják. A módszer egyelőre csak néhány helyen vizsgázik – írja az antivírus blog bejegyzése nyomán együttműködő partnerünk az onlinekassza.hu.

A fizetési procedúra során meg kell adni a telefonszámunk utolsó 4 karakterét is, ezzel fokozzák a biztonságot. Az új metódussal 5 másodperc alatt túleshetünk a fizetésen. Ez gyorsabb, mint a hagyományos bankkártyás módszer. A véredényes eljárás egyébként nem vadonatúj, egyes országokban, például Japánban, mint másodlagos kiegészítő lehetőséget már egy ideje alkalmazzák nagy értékű banki tranzakcióknál. Ugyancsak elfogadott módszer fokozottan védett kórházakban, a bűnüldözésben, illetve katonai létesítményekben.

A Tech Times beszámolója szerint mintegy 1600 felhasználó végezte el eddig így a bevásárlás utáni fizetést. Általánosságban az ilyen és egyéb biometrikus azonosítókról azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az azonosításra alkalmazott testrész sérülése esetén akadályozva lehetünk, így például feldagadt arccal, vagy begipszelt karral mindenképpen szükséges egy más adatokra támaszkodó beviteli módszer is.


Aki a fejlődésben lemarad, az a rostán is kiesik

„A virágzó világpiacon akár öt komputerre is lehet kereslet” – mondta Thomas Watson, az IBM egyik vezetője 1943-ban, és még Bill Gates is úgy vélte, „640 kilobájt mindenki számára elég lesz”. Tévedtek, de a tévedéseik rámutatnak a technológiai fejlődés kiszámíthatatlanságára. És minél gyorsabb az evolúció, annál veszélyesebb, ha valaki nem tartja lépést.

 

forrás: piacesprofit.hu

 

 

2014.05.08 13:24:13   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet