Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Térfigyelő kamerák – hozzájárulnak a közbiztonság javulásához

A térfigyelő kameráknak köszönhetően nőtt a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítési aránya, ugyanakkor csökkent az elkövetett cselekmények száma – tájékoztatott szerdán a térfigyelő kamerák kapcsán a közbiztonsági helyzet javulásáról Lengyel Katalin és Vincze Csaba. A jelenleg tesztüzemben működő belvárosi rendszámfelismerő rendszerrel pedig az a cél, hogy visszaszorítsák a belvárosi övezetbe engedély nélkül behajtók számát.

Mint a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében emlékeztetett, Miskolc önkormányzata a belváros rehabilitációjára több mint 4,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Lengyel Katalin ismertette, a projekt – melynek nagy része már megvalósult – egyik elemeként térfigyelő kamerarendszert építettek ki a belvárosban és a történelmi Avason.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője elmondta, a beruházás keretében, mintegy 83 millió forintból kialakították a városi térfigyelő kamerák informatikai központját, az érintett közterületeken pedig – több mint 55 millió forintból – 32 térfigyelő kamerát helyeztek el, valamint integrálták a rendszerbe a korábban kihelyezett kamerákat. Így ma már 123 térfigyelő kamera üzemel Miskolcon, a Baross Gábor utcától, Diósgyőrön át egészen Lillafüredig, valamint az avasi lakótelep nagy részét is ellenőrizni tudják. Ahol térfigyelő rendszer működik, ott erre táblákkal is felhívják a figyelmet.

– A közterületen elkövetett bűncselekmények, szabálysértések eredményes felderítése érdekében tavaly április és december között több mint 40 esetben foglalta le a hatóság a térfigyelő kamerák felvételeit – mondta el Vincze Csaba, hozzátéve, az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a kameráknak köszönhetően nőtt a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítési aránya, ugyanakkor csökkent az elkövetett cselekmények száma. A kamerarendszer működtetése tehát egyértelműen hozzájárul Miskolc közbiztonságának javulásához.

Ugyanakkor már működik a térfelügyeleti központ is, ahol a város térfigyelő kameráinak képét ellenőrzik a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai, a nap 24 órájában. Itt ellenőrzik a belvárosi rendszámfelismerő rendszer képeit is, mely jelenleg tesztüzemben működik. Mint az önkormányzati rendészet vezetője ismertette, a rendszerrel ellenőrizni tudják a belvárosi védett övezetekbe behajtók engedélyét.
– Az a célunk, hogy minél gyorsabban, és minél hatékonyabban visszaszorítsuk a belvárosi övezetbe engedély nélkül behajtók számát – emelte ki Vincze Csaba.


forrás: www.minap.hu

 

 

 

2014.03.24 08:37:58   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet