Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A számítógép érzi, ha a közelben vagyunk

Lássuk, hogy mit tud a legújabb számítógépes biztonságtechnikai fejlesztés, ami nem más, mintegy apró kulcstartós ketyere.

A Facebook hírfolyamunkon egyszer csak hirtelen felbukkan egy üzenet, melyet a mi nevünkben írt valaki, és az áll benne, hogy: "Én vagyok a legnagyobb állat és még büszke is vagyok rá", vagy hogy "Haha, évek óta megcsalom a feleségemet a barátnőjével!". Hát persze, hogy valamelyik vicces kedvű kolléga, vagy haver fért hozzá a lezáratlan asztali számítógépünkhöz és posztolt unalmában a mi nevünkben.


Az ilyen és ehhez hasonló, vagy adott esetben ennél sokkal komolyabb (adatlopás) eseteket azonban rendkívül egyszerűen és kényelmesen meg lehet oldani a most bejelentett GateKeeper névén. A kis kütyüt egyszerűen csak rá kell akasztani a kulcstartónkra, és amennyiben a kulcsainkkal a zsebünkben eltávolodunk a számítógépünktől, akkor a rendszer automatikusan zárolja a PC-t, vagy éppen Mac-et. A Bluetooth Locator funkció pedig lehetővé teszi, hogy a korábban betagelt cuccaink (tablet, táska) elhagyása esetén a telefonunk automatikusan jelezze a történteket. A Kickstarteren felbukkant GateKeeper ára a tervek szerint 35 dollár (7800 forint) lesz.


forrás: www.technet.hu

 

 

 

2014.03.24 08:40:26   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet