Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kirúgtak több személy- és vagyonőrt a Paksi Atomerőműben

Több személy- és vagyonőri feladatot ellátó munkavállaló munkaviszonyának megszüntetésére került sor az év elejétől részben közös megegyezés, részben munkáltatói felmondás útján – közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor cáfolta, hogy az utóbbi hetekben rendkívüli haláleset történt volna az atomerőműben.

2014. január 1-jétől valóban több személy- és vagyonőri feladatot ellátó munkavállaló munkaviszonyának megszüntetésére került sor részben közös megegyezés, részben munkáltatói felmondás útján – közölte a parlament honlapján egy írásbeli kérdésre válaszolva a belügyminiszter. Pintért Sándort a független Dorosz Dávid kérdezte azzal kapcsolatban, hogy szerinte Paks város közéletét rendkívül felkorbácsolták azok az utóbbi napokban elterjedt híresztelések, miszerint a paksi atomerőműben egyidejűleg több fegyveres biztonsági őr munkaviszonyát szüntették meg. „A városban terjedő szóbeszéd szerint az egyik biztonsági őr az atomerőmű területén követett el öngyilkosságot szolgálati fegyverével” – írta a Párbeszéd Magyarországért képviselője.

Dorosz Dávid arra hívta fel Pintér figyelmét, hogy a fegyveres biztonsági őrségek feletti hatósági felügyeletet a rendőrség gyakorolja. Így többek között a rendőrség dönt a szolgálati igazolványának visszavonásáról a foglalkoztatási jogviszony megszűnése esetén. Mivel a Paksi Atomerőmű fizikai védelmének garantálása Magyarország biztonsága szempontjából alapvető jelentőségű, ezért a Paksi Atomerőművet védő fegyveres biztonsági őrséget érintő jelentős mértékű személyi változásokat a rendészetért és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős kormánytag vezette minisztérium kiemelten figyelemmel kíséri.

Pintér közölte, hogy a Dorosz által kérdezett időszakban nem történt haláleset a Рaksi Atomerőmű területén.
 

 

forrás: vg.hu

 

 

 

2014.03.28 13:16:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet