Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Válasszon tények alapján vírusirtót!

Kiderült, hogy Windows 7 alatt 2014-ben eddig hogyan teljesítettek az antivírusok.

Windows operációs rendszerű számítógépek esetén elengedhetetlen a hatékony vírusirtó használata, ám a piacon rengeteg hangzatos ígéretekkel eladni kívánt termék található, így nehéz kiválasztani a megfelelőt.

Szerencsére a független, széles körben megbízhatónak tartott AV-Test kiadta a 2014. január-február időszakra vonatkozó Windows 7-es statisztikáit: a portál által elérhetővé tett táblázatban védelem (protection), teljesítmény (performance) és használhatóság (usability) alapján lehet sorrendbe állítani az említésre méltó vírusirtókat. Az összehasonlítás alapját az ingyenes Microsoft Security Essentials védelmi szintje adta, amelyet szerencsére senkinek sem sikerült alulszárnyalnia. Hírünk írásakor az idei első Windows 8 platformos jelentés még nem volt elérhető, a tavaly december-novemberi állapotok ide kattintva vehetőek szemügyre.

Az AV-Test sajnos már nem teszteli a termékeket Windows XP-n, ám az érdeklődők itt megtekinthetik a 2013. szeptember-október időszakra vonatkozó utolsó jelentést. Az XP esetében azért is különösen fontos a hatékony vírusirtó, mert most áprilisban érkeznek meg az utolsó biztonsági javítások az operációs rendszerhez.

 

forrás: pcworld.hu

 

 

2014.03.28 13:23:04   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet