Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kijátszható az online kasszarendszer

Megerősítette a kereskedőket tömörítő szervezet főtitkára, hogy léteznek módszerek az online kasszarendszer kijátszására, ugyanakkor hangsúlyozta, semmiképpen sincs szó tömeges jelenségről - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a lapnak elmondta: az előírások szerint az új kassza bekötése után a kereskedőnek ki kell vonnia a forgalomból a régi gépet, de a készülék továbbra is használható, például a vállalkozás áruforgalmi nyilvántartásához, adatszolgáltatás céljából.

Vagyis arra van lehetőség, hogy a kereskedő saját célra a továbbiakban is vezesse bevételeit a régi kasszában, nyugtát azonban nem adhat vele az online pénztárgépek beüzemelése után - mutatott rá a főtitkár. Szerinte a boltos megteheti, hogy egy-egy vásárlónak a régi géppel nyomtatja ki a nyugtának látszó bizonylatot, miközben az új pénztárgépbe nem üti be a bevételt.

Vámos György szerint ezzel azonban jelentősen megnő a lebukás veszélye, mivel az új rendszerben az adóhatóság nagyon alaposan tudja elemezni a kasszától érkező adatokat, és a legkisebb gyanú esetén is várható a helyszíni ellenőrzés.

 

2014.03.28 17:29:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet