Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Rákbeteget aláztak a biztonságiak a repülőtéren

A 36 éves férfi betegsége miatt kénytelen felnőtt pelenkát hordani. Az ellenőrzéskor az őröknek ezt sikerült jó hangosan mindenkivel közölni.

Felesége elmondása szerint életük egyik legkínosabb pillanatát élték át a meg nem nevezett kis amerikai repülőtéren, köszönhetően a TSA, a repülésbiztonsági hatóság ügynökeinek, akik a terrorveszélyre hivatkozva mindenkit végigmotoznak, aki repülőre akar szállni. A nő közölte: férje a prosztatarák miatt hiperaktív hólyag szindrómában szenved, azaz nem tudja visszatartani vizeletét. Ezért kénytelen felnőtt pelenkát hordania. Amit a TSA szemfüles ügynökei ki is szúrtak az utasokat átvilágító, és „pucérra vetkőztető” gépének felvételein, és egyikük kérdezősködni kezdett.

A férfinek már az is elég kellemetlen volt, hogy el kellett magyaráznia, pelenka van rajta, de mivel a sorban állás közben bevizelt, még azt is el kellett mondania, a ruhái alatt látszó folyadék micsoda. Majd a női biztonsági őr odahívta egyik férfi kollégáját, és az össze többi utas füle hallatára elkezdte neki magyarázni, hogy mi a helyzet.

A feleség elmondása szerint a férfi „ügynök” nem értette, miről beszél kollégája, mert fogalma sem volt arról, hogy mi az az „inkontinencia termék”, és hiába próbálták hárman is elmagyarázni neki, nem fogta fel. Ekkor a női TSA ügynök fennhangon odaüvöltötte neki: „pelenka van rajta!”. Amire minden beszállásra várakozó utas feléjük nézett, a férfi ügynök pedig kuncogni kezdett.

Ezután egy hátsó szobába vitték a férfit, akinek le kellett vennie a pelenkát, hogy a biztonságiak leellenőrizzék, tényleg egy vizelettel teli pelenkát rejt a nadrágja, majd amikor megbizonyosodtak arról, igazat mond, engedték, hogy felszálljanak a gépre.

Az amerikai repülőtereken a terrorveszély miatt mindenkit végigtapizó, és átvilágító gépeken „meztelenre vetkőztető” úgynevezett „ügynökök” ténykedéséről az elmúlt években sok felháborító történet látott napvilágot. A válogatás nélkül mindenkit – a páréves kisgyerekektől kezdve a tolószékben ülő kilencvenéves nénik – gyanúsnak tekintő biztonságiak nem véletlenül vannak a leginkább utált emberek közt az Egyesült Államokban. Arról nem is beszélve, hogy többször és többen is elmondták, szakmailag mennyire teljesen értelmetlen a munkájuk.

HIR

 

2014.02.12 06:25:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet