Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Bankszövetség: Megerősítik a bankok védelmét

Reagált a Bankszövetség a Béke téri bankfiókokkal szembeni robbantásra. Ebből kiderül: bankbiztonsági szakembereik ma egyeztettek a "vandál robbantás" körülményeiről, és a együttműködnek a rendőrséggel az ügy felderítése érdekében. Ennek részeként a rendőrség megerősíti a pénzintézetek védelmét.
 



Fotó: Vanik Zoltán (facebook.com/vanikzoltanfoto)

 

A bankok szervezete ezt a közleményt jutatta el hozzánk:

Megdöbbenve értesültünk, a ma hajnali robbantásról, amely lakóövezetben történt. Elítélendő az ilyen, a közbiztonságot is aláásó, a lakosságot veszélyeztető magatartás. Szerencsés véletlen is, hogy személyi sérülés nem következett be, hiszen több környező épületben, irodában, sok lakásban is kárt okozott a bűncselekmény.

A 13. kerületi, Béke téren lévő, bankok közül több bankfiók nem tudja ma és a napokban biztosítani az ügyfélszolgálatot. Az adott bank központi ügyfélszolgálata segíti az érintetteket a tájékozódásban. Ugyanakkor fontos, hogy a robbantás sem ügyféladatot, sem elhelyezetett betétet, ügyfélvagyont nem érint – hiszen ezek nem az adott bankfiókban vannak tárolva.

A Magyar Bankszövetség ma délután összehívta bankbiztonsági szakértőit, hogy - a rendőrség munkáját segítve - vizsgálják meg részletesen a vandál robbantás körülményeit. A pénzintézetek kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy szoros együttműködésben a rendvédelmi szervekkel, és civil biztonsági erők fokozott bevonásával, a robbantásos bűncselekmény mindenképpen felderítésére kerüljön. A közös, határozott fellépés egyik elemeként a rendőrség megerősítette a pénzintézetek védelmét.


index.hu

2014.01.14 17:49:14   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet