Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ellopták egy fél ország bankkártyaadatait

Húszmillió dél-korait érinthet az a biztonsági incidens, amely során tömegesen loptak el bankkártyaadatokat. Az ellopott adatokat használva vásárolni is lehet más kártyájával.

A Korea Credit Bureau alkalmazottja több szerverről is gyűjtött információkat, melyek közt a ZDNet beszámolója szerint a felhasználók neve, társadalombiztosítási száma és telefonszáma mellett bankkártyaszámaik, valamint a kártyák lejárati dátumai is szerepelnek. Ez utóbbi két adat bizonyos helyeken (a kártya hátoldalán szereplő biztonsági kód megadása nélkül is) alkalmas arra, hogy online vásárlást bonyolítsanak le más számlájáról.

Az adatlopást végző alkalmazott telemarketinges cégeknek adta el az információkat. A 49 milliós ország közel felét, 20 millió embert érintő adatlopás nyomán az elkövető mellett több olyan személyt is letartóztattak, akik vettek a lopott adatokból.

A legutóbbi, hasonló nagyságrendű adatlopás az Adobe-nál volt, ott tavaly ősszel 38-150 millió jelszót loptak el, ami után még a Facebook is figyelmeztette felhasználóit.

 

 

hvg.hu

 

 

 

2014.01.21 09:31:39   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet