Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Közel félmillió kártyatulajdonos adatait lophatták el a banktól

A JP Morgan bejelentette, hogy közel fél millió bankkártyás ügyfelének adataihoz férhettek hozzá hackerek - tudósított a Reuters. Lassan fél év telt el azóta, hogy az illetéktelen behatolók feltörték a bank egyik szerverét, de csak szeptember közepén vette ezt észre a bank. Az érintetteket már értesítették.

Összesen 465 ezer előre fizetett (pre-paid) bankkártya tulajdonosainak személyes adatihoz férhettek hozzá illetéktelenek - jelentette be a JP Morgan Chase. A bank közlése szerint a www.ucard.chase.com oldaluk szerverét törték fel hackerek még júliusban. Az esetre csak szeptember közepén derült fény a bank számára.

A bank egyelőre még vizsgálja, pontosan mely ügyfeleiktől és milyen adatokat lophattak el - közölte a bank szóvivője, Michael Fusco. Arról azonban nem árult el részleteket, hogyan törték fel a hackerek a bank biztonsági rendszerét. A bankok az adatokat biztonsági okokból általában titkosítva tárolják. A JP Morgan szerint az adatok csak kis részét másolhatták le, például az ügyfelek személyi számát, címét, születési dátumát nem. Ezeket az adatokat a pénzügyi csalók sokszor arra használják fel, hogy megtévesszék a potenciális áldozatokat, és kicsalják tőlük például az internetbanki belépési adataikat, vagy hamis hitelkártyákat készítsenek, esetleg visszaéljenek az áldozatok személyazonosságával.

A Ucard pre-paid kártyákat többnyire vállalatok és kormányzati szerveknek igényelték, amelyekre az alkalmazottaiknak többek között munkabéreket,adóvisszatérítéseket, munkanélküli segélyeket folyósítanak. A bank értesítette az összes esetlegesen érintett kártya tulajdonosait, vagyis az összes Ucardot használó ügyfelét. A pénzintézet összesen 25 millió kártyát bocsátott ki, a közel fél millió Ucard a JP Morgan bankkártya-portfólió körülbelül 2 százalékát teszi ki.

2013.12.06 16:28:39   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet