Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

TÉRFIGYELŐ KAMERARENDSZER FEJLESZTÉS FERENCVÁROSBAN

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere 2013. november 7-én adta át Ferencváros 26 új térfigyelő kameráját. „A közbiztonságot folyamatosan ápolni kell, nem szabad, hogy lanyhuljon az ember figyelme, ezért összefogásra van szükség.” – jelentette ki dr. Pintér Sándor belügyminiszter. „A ferencvárosiak biztonsága a legfontosabb, ezért a fejlesztésnek köszönhetően ma már összesen 53 kamerával őrizzük közterületeinken a rendet.” – mondta a polgármester.

„2010-ben, amikor lakossági fórumon jártam Ferencvárosban az itt élők azt kérték tőlem, hogy az aluljárók legyenek járhatóak, legyen ott rendőr, a közterületen, az utcákon legyen olyan biztonság hogy akár világosban, akár sötétben a gyermekek és az idősek is nyugodtan sétálhassanak. Az úgynevezett gördülő akcióknak köszönhetően 2013 első kilenc hónapjában a készenléti rendőrség közel ötvenezer órát töltött a IX. kerületben” – mondta a belügyminiszter. Kifejtette, hogy a közterületen való rendőri megjelenés nem lehet állandó és folyamatos minden egyes helyen, ezért a biztonság érdekében polgármester úrral a kamerarendszer fejlesztés mellett döntöttek.

Ferencváros térfelügyelő kamerarendszerének kialakítása a 2000-es évek elején került előtérbe. Egyeztetések és a szükséges határozatok elfogadása után 2002-ben indult meg a kamerák felszerelése. Összesen 27 kamera került kihelyezésre. A térfelügyeleti kamerarendszer központját a IX. Kerületi Rendőrkapitányság Haller utcai épületében alakítottak ki. A kezdeti időszak kamera telepítései 2007-ig tartottak. A kamerák folyamatosan amortizálódtak, több kamera használhatatlan lett.
2010-től Ferencváros térfelügyelő kamerarendszerének kibővítése két ütemben valósult meg.
A rendszer átvizsgálása során kiderült, hogy a 27 db kamera közül 8 db kamera egyáltalán nem, vagy csak részben működik. Az első ütemben megtörtént ezeknek a kameráknak a felújítása, és 2011 decemberében megindult a közbeszerzési eljárás az új rendszer kiépítésére. Az új TELESTE rendszerű központot a Ferencvárosi Közterület-felügyelet Ferenc krt. 8 szám alatti székhelyén 2012. szeptember 15-én adták át.
A fejlesztés II. ütemében 19 új helyszínre került ki kamera. Az Aszódi Lakótelepen a Főváros által telepített 5 db kamera felszerelése is megvalósult. 2013. szeptember végén további két kamerával bővült az állomány, melyeknek kiépítési és karbantartási költségeit a Fővárosi Csarnok és Piac Igazgatóság vállalta, a működtetést az Önkormányzat finanszírozza.
2010 novembere óta csak kamerafejlesztésre és javításra – a működtetés nélkül – közel 70 millió Ft-ot költött Ferencváros Önkormányzata.
Ferencváros lakott területeinek a 60%-át fedi le a térfelügyeleti rendszer, melynek működtetése évente körülbelül 50 millió forintba kerül.
A kameraközpontban a nap 24 órájában szabadidős rendőrök és közterület-felügyelők figyelik a kamerák által továbbított képeket.
„Idén ez már a harmadik olyan jelentős intézkedés, amely a ferencvárosiak biztonságát szolgálja. Tavasszal átadtuk a József Attila-lakótelepen a Börzsöny utcai rendőrőrsöt, alig egy hónapja Középső-Ferencvárosban, a Gát utcában KMB Irodát nyitottunk, most pedig a felújított és továbbfejlesztett térfigyelő kamerarendszert adtuk át belügyminiszter úrral.” – összegezte Ferencváros polgármestere.

BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata

 

2013.11.12 19:45:07   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet