Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Robbanás előtt az arcfelismerő rendszerek piaca

Jelentős növekedés várható a következő években az arcfelismerő rendszerek piacán a MarketsandMarkets által a közelmúltban közzétett kutatás szerint. Az idén várhatóan 1,92 milliárd dollárt költenek ilyen rendszerekre a világ kormányai, illetve nagyvállalatai, de 2018-ig évente átlagosan 27 százalékos fejlődés várható ebben a szegmensben. A gyors növekedésnek köszönhetően a vizsgált időszak végére már 6,5 milliárd dolláros lesz ez a piac.

A terület bővülésének fő mozgatórugója a megfigyelési rendszerek piacának dinamikus erősödése illetve, hogy a kormányzatok a biztonság növelése érdekében egyre többet költenek biometrikus azonosító technológiákra. Ugyanakkor a tanulmány szerint más területek is komoly lehetőségeket kínálnak az arcfelismerő rendszereket fejlesztő vállalkozások számára. Így például a szórakoztató elektronikai szegmensben, a mobileszközöknél, valamint a felhőalapú megoldásoknál találhatnak további bevételi lehetőségeket.

A világ nagy földrajzi régióit vizsgálva a következő öt évben várhatóan Észak-Amerika lesz az ilyen típusú rendszerek fő felvevőpiaca, ugyanakkor gyorsan nő az alkalmazásuk az Ázsia/Óceánia térségben is, és 2018-at követően könnyen előfordulhat, hogy átveszi a vezető szerepet.

A CNN, a Time és az Orc közös felmérése szerint az amerikaiak 79 százaléka pozitívan ítéli meg, hogy bizonyos nyilvános eseményeken és egyes helyszíneken alkalmazzanak acfelismerő rendszereket, és 81 százalékuk támogatja a kamerás megfigyelőrendszerek kiterjesztését a közösségi tereken.

Egyébként az ilyen típusú rendszerek vonatkozásában is jelentős növekedés várható a következő néhány évben. Az IMS Research előrejelzése szerint a 2012-es 9,6 milliárd dollárról 2016-ra 20,5 milliárd dollárra nő az ilyen megoldások piaca világszerte, ami 114 százalékos bővülést jelent.

 

 

vg.hu

 

 

 

2013.11.13 12:08:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet