Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új biztonsági fényfüggöny a Keyence-től

A közelmúltban a Keyence GL-R néven új biztonsági fényfüggöny szériát mutatott be, amely tagjai a hagyományos biztonsági függönyökénél háromszor vastagabb (32x38 mm) fémháznak köszönhetően – a gyártó szerint – a legerősebbek a piacon jelenleg elérhető modellek közül, telepítésük pedig gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

Az IP67-es védettséggel rendelkező GL-R széria fényfüggönyeinek különlegessége, hogy a lencséket vastag és robusztus fém perem védi, így rendkívül csekély annak a valószínűsége, hogy ezen érzékeny részeket közvetlen behatás érje. A rendszer előnyei: csökken az állásidő kockázata, a robusztus kialakításnak köszönhetően pedig nincs szükség költséges kiegészítő védelemre, megszűnnek az elállítódásból adódó problémák.

Egyszerű telepítés
A GL-R-nél alkalmazott „one line” rendszerrel nem szükséges az adó és a vevő vezérléshez való csatlakoztatása, mert az adó közvetlenül a vevőhöz csatlakoztatható. Sőt, az optikai szinkronizálás révén az adó és a vevő külön-külön is kábelezhető. Alapfunkciók használata esetén a vezetékek száma 18-ról 5-re csökken, minimálisra redukálva a telepítési időt és a hibás bekötésből adódó kockázatokat. Emellett az összeszerelés is egyszerűbbé válik: a GL-R szériánál a konzolokat előszerelten szállítja a gyártó, így a telepítés csak annyiból áll, hogy rácsúsztatjuk azokat a szerelési pályára és a géphez rögzítjük. Ezek a tartók egyszerűen rögzíthetők a szabvány aluprofilhoz, és lehetővé teszik a fényfüggöny kívánt szögben történő felszerelését.
 



Új széria a Keyence-től

 

Megnövelt hatótávolság
A 15 méterre növelt hatótávolságú GL-R széria megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak: PLe szabvány szerinti ISO 13849-1, Type4, SIL3. A sorozat, a többi Keyence biztonsági fényfüggönnyel összhangban, holtterek nélküli érzékelésre képes. Az első optikai tengely a fényfüggöny végeitől 10 mm-re található, tehát nincs szükség további védelemre ahhoz, hogy megakadályozzuk a holttérbe történő benyúlást. Lényeges, hogy a 7 szegmensű kijelzővel az esetleges hibák könnyebben és biztonságosabban azonosíthatók. További újdonság, hogy a működést PC-n is ellenőrizhetjük az I/O állapotjelek kontrolljával, beleértve az OSSD kimeneteket, override inputokat, hibaállapotokat és a fényintenzitást. Működés közben a monitoring segít a rendellenes működés okainak azonosításában. Minden hibakód időrendi sorrendben mentésre kerül működés közbeni hibaelőzményként.

 

 

techmonitor.hu

 

 

 

2013.10.18 11:05:48   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet