Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az Axis színre lép a beléptetőrendszerek piacán

Az Axis Communications új hálózati ajtóvezérlőjével megjelent a beléptetőrendszerek piacán. Az Axis meglévő, innovatív hálózati videoeszközökből álló termékportfólióját kiegészítő AXIS A1001 hálózati ajtóvezérlő kivételes integrációs lehetőségek előtt nyitja meg az utat a végfelhasználók és partnerek körében.

„Szoros a kapcsolat a beléptető- és megfigyelőrendszerek között, így természetes volt a lépés az Axis fejlesztői részéről, hogy egy új termékkel jelenjenek meg a beléptetőrendszerek piacán. Mint a hálózati kamerák piacvezetője, az Axis meghatározó erő az IP alapú eszközök elterjesztésében a videomegfigyelő rendszerek esetében. Az IP technológiában szerzett szakértelmünket most a beléptetőrendszerek piacán használjuk fel ugyanígy. Ez a piac készen áll arra, hogy IP technológiára váltáson” – mondta el Ray Mauritsson, az Axis Communications elnök-vezérigazgatója.

Az AXIS A1001 az első nyílt, nem védett IP alapú hálózati ajtóvezérlő a piacon. Így két megoldás platformja is lehet. Az AXIS Entry Manager (AXIS A1001 beépített szoftverrel) egy felhasználásra kész megoldás kis- és közepes méretű rendszerekhez, például tipikusan 10 vezérelt ajtóval és egyszerű beléptetési követelményekkel rendelkező irodákba, üzemekbe, üzletekbe.

Nagyvállalati rendszerekben az AXIS A1001 nyílt programozási felülete lehetővé teszi, hogy az Axis ADP (Application Development Partners) partnerek a megrendelői igényeknek megfelelően testre szabják a rendszereket. Kezdetben az Axis ADP partnerei, az Aimetis, a Genetec, az IMRON, a Milestone Systems, a Next Level Security Systems és az OnSSI biztosítják a fejlett beléptetési funkciókat és az integrációt a videomegfigyelő rendszerekkel.

Az Axis 2013. utolsó negyedévében először az Egyesült Államokban kezdi meg az AXIS A1001 hálózati ajtóvezérlő értékesítését. A hálózati videotechnológia korán teret nyert az Egyesült Államokban, és hatalmas a beléptetőrendszerek piaca az országban. A beléptetőrendszerek globális piacának mérete 2012-ben 3 milliárd USD volt, mely az IHS* piackutató előrejelzése alapján 2017-re 4,2 milliárd USD-re nő, évi 7%-os növekedéssel.

„Az Axis innovatív fejlesztéseit 1984-ben kezdte el protokoll-konverterekkel, majd nyomtató és tároló eszközökkel folytatta az első hálózati kamera 1996-os bemutatásáig. Ugyan megjelenünk a beléptetőrendszerek piacán, de továbbra is a hálózati videoeszközökre fókuszálunk. Beléptetőrendszerünktől azt várjuk, hogy egy kici, de fontos része lesz értékesítéseinknek” – tette hozzá Mauritsson.


Az AXIS A1001 hálózati ajtóvezérlő további tulajdonságai:

• Nyílt architektúrája lehetővé teszi a videomegfigyelő, behatolásjelző és egyéb rendszerek könnyű integrációját.

• PoE táplálása feleslegessé teszi külön tápellátást biztosító kábelek kiépítését.

• A kártyabirtokosok adatai, valamint a rendszerbeállítások automatikusan tárolásra és a vezérlők között szinkronizálásra kerülnek. Az eszközök a rendszer bármelyik számítógépéről menedzselhetők.

• Lehetővé teszi az „egy ajtó egy vezérlő” kialakítást, így biztosítva a fix ajtónkénti árat. Teljesen skálázható, feleslegessé téve a hagyományos 4, 8, 16 és 32 ajtós központi vezérlőket.

• Támogatja a legtöbb olvasóprotokollt és -típust, szabványos IT és biztonsági eszközöket, például elektromos zárakat, nyitásérzékelőket.

• A telepítési varázsló, valamint a színkódolt csatlakozók megkönnyítik a telepítést, és a hibátlan bekötés ellenőrzését.

• Az API teljesíti az ONVIF Profile C előírásait, így lehetővé teszi a kliensek, a beléptető- és a hálózati videomegfigyelő-rendszer elemeinek együttműködését.

 

Fotókért és további információkért kérjük, látogasson le az alábbi weboldalra:
www.axis.com/access_control

 

 

2013.09.26 13:31:38   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet