Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Olimpiai bajnok koronglövő Sarlóspusztán

Európai szinten is kiváló a sarlóspusztai lőtér

2013. szeptember 12-én és 13-án, Sarlóspusztán tart edzéseket a cseh David Kostelecky, Peking olimpiai bajnok koronglövője. Kostelecky immáron negyedszer készül Sarlóspusztán a legnagyobb megmérettetései egyikére, ezúttal a 2013. 09. 22-24. között megrendezésre kerülő perui világbajnokságra.

A 39 éves olimpikon a szakma szerint az első három helyezés egyikének várományosa. A tavalyi Londoni Olimpiára is itt készült fel és sporttársai is, akik 2008-tól minden Európa- és Világbajnokság dobogós helyezettjei. A cseh csapat tagjai: David Kostelecky, Jiri Lipták, Jiri Gach és nemzeti edzőjük Petr Hrdlicka. A csapat elmondása alapján azért is választották a magyar lőteret felkészülésük helyszínéül, mert felépítésében, szakmaiságában, természeti adottságaiban is hasonlít a perui pályához. Ezekhez párosul a magyar sporttársak, szervezők vendégszeretete, a kulturális és kulináris programokban bővelkedő környezet. Az edzéseken részt vesz a hazai koronglövészet egyik legjobbja, Hegyi Norbert magyar bajnok is.

A Magyar Sportlövők Szövetsége szervezésében ezen a lőtéren rendezik meg jövőre hazánkban először a Koronglövő Európa-bajnokságot, amelyre készülve az építkezések jelenleg is zajlanak.

A Magyar Kormány júliusban döntött 16 kiemelt sportág 2020-ig tartó stratégiai fejlesztésének támogatásáról. A program keretében a közeljövőben kerül aláírásra az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Sportlövők Szövetsége közötti támogatási szerződés is, amely hosszú távon kiszámítható környezetet biztosít a sportlövészet létesítmény-fejlesztési, edzői és utánpótlás-nevelési igényeinek. A Kormány csaknem 479 millió Ft központi költségvetési forrást nyújt 2014 júniusáig a Szövetség részére az előbb említett feladatokra.

2013.09.13 16:30:09   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet