Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

5 millió forint árvízi segély – Operatív támogatás a Boschtól

Köztudott, hogy a Duna mentén napok óta fenyegető áradások miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire veszélyhelyzetet hirdettek június 4-én. A magyarországi Bosch csoport telephelyeinek összefogásával 5 millió forintot ajánlott fel az azonnali, operatív mentési munkálatok támogatására. Az árvízi segélyt a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft., a Bosch Rexroth vállalatok valamint a budapesti Robert Bosch Kft. ajánlották fel. A támogatási összeg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon működő operatív törzs bankszámlájára került átutalásra. „Felelős nagyvállalatként és az ország egyik legnagyobb munkaadójaként szeretnénk hozzájárulni az árvízi veszély minél hatékonyabb elhárításához. Magánemberként és döntéshozóként egyaránt kÍ telességünknek érezzük, hogy ilyen nehéz helyzetben mindannyian összefogjunk, és közös erőkkel segítsünk a bajba jutott embereken.” – nyilatkozta Javier González Pareja, a Bosch csoport magyarországi vezetője.

A Bosch vállalatok, telephelyek munkatársainak százai önkéntesként segítik az árvízvédelmi munkálatokat.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2012-es üzleti évben a hazánkban 10 leányvállalattal rendelkező cég teljes forgalma 594 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 133 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2012 végén 8500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez kiterjedt kereskedő és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 306 000 munkatárssal 52,5 milliárd euró árbevételt ért el 2012-ben. 2013-tól négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a gépjárműtechnika, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő mintegy 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2012-ben mintegy 4,8 milliárd eurót költött kutatásra és fejlesztésre, és világszerte közel 4800 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A Bosch csoport termékei és szolgáltat ásai innovatív és hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az "Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

2013.06.11 15:57:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet