Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Így védheti ki egyszerűen és ingyen a gépe elleni támadásokat

Veszélyes világban, az internet világában élünk. Gyakran próbálnak a gépünkhöz férni kártékony programok, még jó, hogy útját állhatjuk ezeknek.

Ahelyett, hogy a már a számítógépünkön lévő fájlokat vizsgálná a fertőzés jelei után kutatva, inkább az aktív internetkapcsolatainkat figyeli a Bot Revolt Free nevű program, és persze azonnal beavatkozik, ha erre szükség lenne, azaz blokkolja a fenyegető kapcsolatokat.
A – nevének megfelelően – ingyenes program innen tölthető le, pontosabban ezen az oldalon kell megadnunk a nevünket és az e-mail címünket, hogy majd egy elektronikus levélben megkapjuk a letöltési linket.

A letöltésre, majd az exe fájlra kattintás utáni települése befejeztével akár indulhat is a program, ha úgy állítottuk be az installálásnál. A fő menüben három fül található, amelyek közül a protection van előtérben, így alul már láthatjuk is a folyamatos jelentést, azaz hogy mi a helyzet a gépünk vagy a külvilág által kezdeményezett kapcsolatokkal. Itt valóban valós idejű képet kapunk, ugyanis a program 0,002 másodpercenként ellenőrzi a kapcsolatokat. Még azt is láthatjuk, ha valamiért blokkolva lenne egy kapcsolat – és ennek örülnünk kell, hiszen így már nem árthat a gépünknek.


Az Appearance fülre kattintva a program küllemén változtathatunk, míg a Preferences fül alatt beállíthatunk néhány jellemzőt, de itt igen csak meg van kötve a kezünk, de hát most az ingyenes változatról van szó.
A program egyébként megőrzi kapcsolataink történetét, így ezt később bármikor visszakereshetjük, akár napi bontásban is (View History).
A Bot Revolt együttműködik meglévő vírusirtónkkal, így tulajdonképpen egy extra védelmi réteget képez számítógépünkön, mindenképpen jól jöhet tehát a jelenléte. Aki pedig tovább erősítené ezt a védelmet, az évi 47 dollárért vagy havi 4,95 dollárért előfizethet a teljes verzióra.

hvg.hu

2013.06.03 11:29:55   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet