Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Vitorlás expedíció az Arktiszon: Az Axis hálózati kamerák eddigi legnagyobb kalandja

 

Az Axis Communications közzétett egy videofelvételt a közelmúlt egy arktiszi expedíciójáról, ahol a kamerái igazi erősségeit tesztelte. Erős szelek, eső, jeges hideg, folyamatos mozgás jellemezték az Axis hálózati kamera életét, míg őrszemként működött, miközben a Belzebub II vitorlás a világon elsőként áthaladt az McClure-szoroson, a kanadai sarkvidéken.

 

 

Az expedíció tagjai, Edvin Buregren, Nicolas Peissel és Morgan Peissel az elsők a történelemben, akik ezen az útvonalon megtették a Grönland–Alaszka távot, miután egy jégtörő hajó hajózhatóvá tette előttük az utat. A felszerelés részeként egy árbócra szerelt AXIS Q6034-E hálózati kamerát is vittek magukkal, mely dokumentálta az utat és segítette a navigációt. Erről itt látható videó:

 

http://www.youtube.com/watch?v=zwIOQEamIEU&feature=youtu.be

 

„Amikor a jégen keresztül vitorlázunk, folyamatosan szükségünk van valakire, aki az árbóc tetején figyel. Időjárás és szél tekintetében ez a legrosszabb hely, rosszabb, mint a fedélzeten” – mondta el Edvin Buregren, a Belzebub II nemzetközi legénységének tagja. „A fedélzeten rendelkeztünk Wi-Fi hálózattal, amihez a kamera kapcsolódott. Ez azt jelenti, hogy a kamerát tudtuk vezérelni, hogy 360°-ban körülnézzünk, anélkül, hogy a fejünket mozdítani kellett volna. Ez felbecsülhetetlen segítség, amikor veszélyes és nehéz vizeken vitorlázunk” – mondta Edvin Buregren.

 

 

Az expedíció célja a sarki jég fogyatkozásának bemutatása volt.  „A sarkvidéki jég riasztó mértékben olvad, és tiszta bizonyítéka bolygónk egyensúlyának felborulásának. Azzal, hogy áthajóztunk ezen a nemrég nyílt átjárón, reméljük, ha kismértékben is, de expedíciónk felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, és változást hoz az emberek hozzáállásában” – mondta Edvin Buregren.

 

Az Axis számára a vitorlás expedíció egyértelmű bizonyíték arra, hogy az AXIS Q6034-E helytáll ilyen rendkívüli használat mellett is. „Az Axis kültéri rendszereit úgy terveztük, hogy ellenálljanak az elemeknek extrém körülmények között is, és megszakítás nélkül, megbízhatóan végezzék megfigyelési feladatukat. Az expedíción részt vevő kamera máig példátlan extrém hidegnek volt kitéve. Ugyanezt a modellt kipróbáltuk már egy sztratoszférába (35 000 m magasságba) emelkedő ballonnal is, ahol hidegebb van, mint bárhol a Földön (erről szóló sajtóközleményt és videót itt találja: http://www.axis.com/corporate/press/releases/viewstory.php?case_id=1085

). Az északnyugati átjárón vezető expedíció során bebizonyosodott, hogy  a kamera hónapokig képes ellenállni az állandó remegésnek, vibrációnak, nedvességnek és hőmérsékleti változásoknak, ami rendkívül megnyugtató” – mondta el Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója.

 

 

A vitorlás expedíción az Axis Q6034-E-vel készüét felvételeket is láthat itt:

 

http://www.youtube.com/watch?v=zwIOQEamIEU&feature=youtu.be

 

2013.03.20 07:51:22   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet