Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Biometrikus beazonosító alkalmazásra gyúr a Pentagon

A Pentagon azt tervezi, hogy katonáit olyan okostelefonos alkalmazással látná el, mely képes az emberek arcáról, szeméről, vagy ujjlenyomatáról beazonosítani a személyt.
Ezzel el lehetne felejteni a kamerás megoldásokat, ugyanakkor gyorsabban és hatékonyabban lehetne szűrni, bár nem kérdéses, hogy ezzel ismét szűkülne a személyi szabadság, de egy reptéren könnyebb lenne kiszúrni a robbantókat.
A Védelmi Minisztérium pedig nem a levegőbe beszél, ezért 3.000.000 dolláros szerződést kötött a kaliforniai székhelyű AOptix nevű céggel, hogy az fejlessze ki a "Smart Mobile Identity System"-et, ami gyakorlatilag az okostelefonos azonosító rendszer. Az AOptix tehát egy olyan alkalmazáson dolgozik, mely bármilyen okostelefonra telepíthető és segítségével biometrikus azonosítás hajtható végre a szemek, az arc, vagy a hang alapján.

 

Az AOptix alelnöke elmondta, hogy a Pentagon a projekttel kapcsolatban néhány különleges igényt és elvárást fogalmazott meg, de arról nem beszélt konkrétan, hogy mit értsünk ezen. A Smart Mobility Identity System leválthatja a jelenleg alkalmazott kamerás rendszert, mely sokkal kevésbé mobilis, és méreteit tekintve is lényegesen nagyobb. A Wired katonai blogja, a Danger Room szerint a cég már két éve dolgozik ezen a munkán.

technet.hu

2013.03.27 10:30:27   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet