Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Hadat üzent a bankoknak az Anonymous

Aaron Schwartz internetes aktivista nagy port kavaró öngyilkossága után az Anonymous hekkerkollektíva bosszút esküdött. Hogy az információszabadságért küzdő, és a tudományos folyóiratok publikálási szokásai ellen tüntető, ezek miatt több százezer oldalnyi tanulmányt ellopó és illegálisan közzétevő Schwartz pontosan miért is lett öngyilkos, és hogy emiatt az Anonymous miért éppen az amerikai bankrendszeren állt bosszút, egyaránt elég homályos. Az mindenesetre biztos, hogy a hekkerek az Operation Last Resort (utolsó menedék hadművelet) akciójának eredményeképpen négyezer magas rangú banki tisztségviselő személyes adatai kerültek ki az internetre.

Az Anonymous által összegyűjtött személyes adatok valószínűleg az amerikai jegybank számítógépeiről származnak, de hogy ki, hová és mikor tört be a megszerzésükért, azt egyelőre nem tudni. A személyes adatok amerikai bankok felső vezetőihez tartoznak, elnöki, alelnöki, igazgatói, igazgatóhelyettesi szinteken. A nyilvánosságra került adatok között nevek, lakcímek, mobilszámok, emailcímek, kódolt jelszavak, és az illetők számítógépeinek ip-címei szerepelnek. Az első hírek szerint az adatok valódiak, a bloggerek és újságírók által felhívott telefonszámokat valóban a bankvezérek vették fel.

Az Anonymous egészen arcátlan módon a személyes információkat egy feltört amerikai kormányzati weboldalon tette közzé, ahol azok nyolc órán keresztül voltak elérhetők, mielőtt a rendszergazdák kapcsoltak volna, és levágták volna az internetről a szervert. A Google cache azonban máig őrzi az adatbázist, ami persze rengeteg más helyen is megjelent azóta a neten.

INDEX

2013.02.07 10:34:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet