Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kinyírná a jelszót a Google

Ujjlenyomatok és egyéb biometrikai azonosítók helyett a cég egyelőre gyűrűben gondolkodik.

 

Közismert, hogy a felhasználókra nem lehet rábízni a saját védelmüket, azonban - az általa nyújtott termékek és szolgáltatások jellegéből kifolyólag - a Google elemi érdeke a digitális biztonság. Például belépésnél évek óta lehetséges a kettős azonosítás. S bár ez jelentősen csökkenti a problémák esélyét, egyúttal jelentősen növeli az azonosítás okozta bosszúságot.

Nos, ezzel a Google is tisztában van, éppen ezért megpróbálja feleslegessé tenni a jelszavak használatát. A legújabb ötlet egy kriptográfiai kártya vagy USB, esetleg egy (valószínűleg NFC működésű) gyűrű. Mármint egy igazi, ujjra felhúzható gyűrű némi elektronikával. A lényeg az, hogy a számítógép egyből tudná, ki ült le elé.

Persze addig, amíg a gyűrűt (kártyát, akármit) lehetséges elvenni a felhasználótól, valószínűleg szükség lesz valamilyen egyéb PIN kódra - s minél rövidebb a PIN, annál fontosabb, hogy el ne veszítsük a pluszeszközt. A kérdés már csak az, hogy ez a módszer összességében egyszerűbb lesz-e a jelenlegi login-jelszó kombinációnál.

A magunk részéről már azt a (remélhetőleg nem túl távoli) jövőt várjuk, amelyben a számítógép biometrikus azonosítással egyből tudja, hogy ki ült le elé.

2013.01.22 09:19:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet