Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Együttműködési megállapodások

A KIM Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke és a Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének elnöke 2013. február 1-jén 10 órakor együttműködési megállapodást ír alá (helyszín: Nemzeti Biztonsági Felügyelet, 1024 Bp., Szilágyi Erzsébet fasor 11/B.). Az NBF tevékenységi körének bővülése, és az egyre újabb kihívásoknak való megfelelés tudatosan felépített stratégiát kíván. Ennek a stratégiának szerves része a különböző „civil” szervezetekkel történő együttműködés kialakítása.

Az NBF számára a minősített adatok védelméről szóló törvény végrehajtása, a korszerű titokvédelmi rendszer kialakítása és folyamatos fejlesztése az egyik legnagyobb feladat. Az együttműködési megállapodás megkötésével az NBF deklarálja: megbecsüli a hazai biztonsági szakma tapasztalatait és hasznosítani kívánja eredményeit.

A biztonságvédelmi szakma magánbiztonsági szektorában a munkaadói érdekeket képviselő MBVMSZ a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság munkáltatói oldalának képviselőjeként tömöríti a legnagyobb szakmai munkaadókat. Az MBVMSZ deklarált célja, hogy elősegíteni és erősíteni kívánja a törvénykezés és a végrehajtó hatalom munkáját.

Az együttműködés a folyamatos információcsere útján segíti mindkét fél szakmai munkáját, így gyorsabb és hatékonyabb szakmai kommunikációt eredményezhet.

Ugyancsak együttműködési megállapodás aláírására kerül sor a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete és a KIM Nemzeti Biztonsági Felügyelet között.

A Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete elsődlegesen a magyarországi pénzügyi és ipari tevékenységű multinacionális társaságok biztonsági vezetőinek együttműködési formáit igyekszik kialakítani. A szervezet tagjai cégeiknél egységesen magas szintű biztonsági rendszereket alkalmaznak és azonos követelmények szerint dolgoznak.
Az egyesület szoros kapcsolatot tart fenn a szaktárcákkal, véleményezi és ajánlásokkal segíti a jogalkotási és jogalkalmazási munkát. Emellett folyamatosan együttműködik szakmai szervezetekkel, köztestületekkel és oktatási intézményekkel is. Az egyesület közhasznú jogállású társadalmi szervezet.

Az MBVE és az NBF közötti együttműködés segíti a biztonsági szolgáltatások és termékek jelentős, reprezentatív igénybe vevői és a minősített adatok védelmére alkalmas termékek tanúsítói közötti információ-áramlás gyorsaságát és mélységét egyaránt.

A két együttműködési megállapodás a Felügyelet által kezdeményezett - a szakmát érintő- változások általános elfogadtatását is elősegíti.

 

2013.01.22 11:07:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet