Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ötletbörze a MOHAnet által szervezett 10. Non-Voice M2M konferencián

A MOHAnet Mobilsystems Zrt. tízedik alkalommal rendezte meg december 12-én a Non-Voice M2M konferencia & partnertalálkozót Budapesten. A rendezvény során bemutatkoztak a legújabb lakossági és vállalati fejlesztések, valamint a jelenlévők megismerkedhettek a MOHAnet legfőbb partnereivel is. A konferencián díjazták az év legkiválóbb távfelügyeleti szolgáltatóját.


A hagyományokhoz hűen az idei év végén ismét sor került az évzáró MOHAnet konferenciára. A jubileumi X. Non-Voice M2M konferencia & partnertalálkozónak a Spoon hajó adott otthont Budapesten. A december 12-i rendezvényt ezúttal már a nagyközönség is láthatta, a korábbi évekkel ellentétben ugyanis bárki számára megtekinthető volt a konferencia. „Amennyiben röviden kell összegeznem az elmúlt évet, elmondható, hogy sikeres esztendőt zártunk. Az Európa Uniós támogatásoknak köszönhetően idén több projektet sikeresen befejeztünk, és új fejlesztésekbe is kezdtünk. Munkánkat több helyen is elismerésekkel díjazták, így jövőre is ezen pozitív megerősítés mentén haladunk tovább a megkezdett úton. Az elmúlt évben igyekeztünk megújulni: új honlapunk van, bővítettük az üzleti modellünket és újabb lépéseket tettünk a külföldi értékesítés felé” – mondta el köszöntőjében Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója.


Az M2M, azaz a gépek közötti kommunikáció egyre inkább begyűrűzik mindennapjainkba, akarva, akaratlanul egyre több olyan eszköz vesz minket közre melyek egymással és velünk, a felhasználókkal is kommunikálnak. Az elkerülhetetlen technikai fejlődést kihasználva a MOHAnet partnereivel összehangoltan igyekszik olyan megoldásokat fejleszteni, mely segíti az emberek mindennapjait. A félnapos konferencia alkalmával több olyan modellt bemutattak, mely előrevetítette, hogy a már meglévő, vagy jövőre bemutatkozó termékek hogyan képesek egy család, egy vállalkozás, egy egész város életét modern módon segíteni.


Szigetvári Ákos, az Országos Távfelügyelet cégvezetője előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan még létezik önkormányzati szinten szervezett jelzőrendszeres házi segítségnyújtó rendszer, de a jövőben ennek működését az állami támogatások hiányában várhatóan újra kell szervezni. A társadalom megváltozott, a generációk már nem élnek együtt, a nagymama hiába csenget, azt nem hallja meg senki. A MOHAnet által fejlesztett VARIO MEDCARE idősfelügyelő készülékkel azonban korszerűsíthető a személyi gondozás, amely hagyományos telefonbeszélgetésre, segélyhívásra, GPS alapú nyomkövetésre és állapotkövetésre is alkalmas.

A VARIO HEALTHCARE egészségügyi egységcsomag is bemutatkozott a konferencián, mellyel könnyen mérhetőek a fontosabb egészségügyi értékek (EKG, véroxigén, légzés, vérnyomás, vércukor, testsúly). Az eredményeket a csomag alapjául szolgáló VARIO MEDCARE készülék segítségével lehet felvinni az adatok háttértárolójaként szolgáló www.telemedbook.hu honlapra, ahol az információk személyes fiókunkban tárolódnak. Ott a megadott ideális paraméterekhez képest tapasztalt eltéréseket jelzi a rendszer.

Fekete Tamás, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. műszaki és minőségbiztosítási igazgatója a MOHAnet szoftvereiről tartott előadást, amely során bemutatta a járműkövetésre alkalmas MERCURIO OBSERVER-t, a financiális adatok tárolására, kezelésére kialakított MERCURIO RESOURCE MANAGER-t, az ital és ételautomaták ellenőrzésére szolgáló MERCURIO DATAMATIC program fejlesztéseit. Tamás ismertette a jövő év elején bemutatkozó MEDIAMATIC készüléket is, mely személyre szabott reklámok lejátszásával direktben éri el a célközönséget úgy, hogy az italautomatába szerelt kamerával meghatározza a vevő korát és nemét. Ez alapján a megfelelő spot játszható le a kávéra várakozás alatt.

Csanády Miklós, a MOHAnet fejlesztő csapatának vezetője vette át a szót, és az egyik legrégebbi szoftverről, a MERCURIO COMMANDER-ről árulta el, hogy egy év alatt tizenegy lényeges újításon ment keresztül. A verziófrissítésnek köszönhetően már egy jóval korszerűbb változat áll a partnerek rendelkezésére.

Szűcs Viktor, a MOHAnet ügyfélkapcsolati menedzsere az okostelefonok vállalati szinten történő alkalmazására hívta fel a figyelmet. A cég által fejlesztett ANDROID COMMANDER segítségével az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy Android operációs rendszerű mobiltelefonokon saját maguk felügyeljék a hozzátartozójukat (pl. idős rokon, gyermek) vagy valamilyen jelzőberendezést (pl. tűzjelző, hőmérsékletfelügyelő). Viktor bemutatta az ANDROID OBSERVER-t is, amely az autók távfelügyeletét látja el okostelefonról. Egyszerű kezelhetőségével, szöveges eseménylekérési funkciójával, térképes, real time követéssel nagy segítség a tulajdonosoknak, vállalatvezetőknek. Várhatóan hamarosan elkészülnek az Iphone-okra programozott verziók is, így nem csak Androidos készülékkel működnek majd a programok.

Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója a modern nyelvoktatás érdekében kifejlesztett Click_Knowledge elnevezésű mobil nyelvtanár fejlesztését tárta a vendégek elé, mely forradalmasíthatja a nyelvtanulást. A korábbi, statikus, időhöz, helyhez, személyhez kötött, kudarcélményekkel tarkított, nem mérhető, lassú metódushoz képest egy dinamikus, időhöz és helyhez nem kötött, kudarcélménytől mentes, mérhető tudást adó folyamatot kínál. Az okostelefonokra telepíthető alkalmazás szavakat és mondatokat tanít lépésről lépésre, a lehető legaprólékosabb visszacsatolással. A termék értékesítése jövő év első negyedévében várható, melynek forgalmazását egy erre a célra alapított cég fogja képviselni.

A rendezvény külső előadói bemutatták azt az architektúrát, amely a MOHAnet rendszerének hátterében áll. Szabó Dávid, a Microsoft Cloud szolgáltatásáról tartott előadást, Gyimesi Richárd pedig bemutatta azt, hogy milyen széleskörű lehetőségek rejlenek a Telenor szolgáltatásaiban. A konferencia végén egy bejelentésre is sor került, Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy az NJSZT és a MOHAnet első ízben indít FAT-akkreditációval rendelkező m2m képzést távfelügyeleti alkalmazás-értékesítő, képesített tervező-telepítő, képesített diszpécser, képesített szoftver-üzemeltető, rendszergazda területeken. Külső előadóként Tonk Emil a válság legyőzésére adott tanácsokat, Avidor András pedig a hazai BNI működéséről tartott tájékoztatót.

A hagyományokhoz hűen idén is sor került a legjobb MOHAnet partnerek díjazására. A díjakat Havasi Zoltán adta át két kategóriában. A 2012-es értékesítési eredmények alapján a legdinamikusabban fejlődő partner címét a Balassa-Security Kft kapta, az értékesítési számok tekintetében pedig az LH Patent Security Kft végzett az élen, mögötte pedig a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. és az ALFA net Plus Kft. zárt.

 


 

2012.12.19 10:50:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet