Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Jön a QR-kódos pénzfelvétel

Egy technológiai cég reményei szerint áthidalja a szakadékot a huszadik századi ATM-ek elavult technológiája és a modern okostelefonok között egy új megoldással, amely bankkártya nélküli pénzfelvételt is lehetővé tesz telefonon keresztül.

 

Olyan érintőképernyős, az okostelefonokhoz hasonlóan vezérelhető ATM-et fejleszt a Diebold, amely bankkártya nélküli pénzfelvételt is biztosít. Az ügyfeleknek előzetesen regisztrálnia kell bankjuknál ez utóbbi szolgáltatás elérése érdekében. Pénzfelvételnél az ATM képernyőjén megjelenő QR-kód beolvasása után a mobileszköz szinkronizálódik a felhőn keresztül az automatával, ezután az okostelefon kijelzőjén megjelenik a tranzakció lebonyolítására tervezett felület. Az ügyfél megadja a pénzfelvétel összegét, majd a felhőn keresztül az ATM szervere egyszer használható kódot küld a telefonra, amit az ATM felületén kell begépelni. A sikeres azonosítást követően a gép kiadja a kért összeget.

A rendszer csökkenti a visszaélések lehetőségét, mivel a tranzakció adatait a telefonon keresztül adhatja meg az ügyfél, az egyszeri alkalommal használható azonosító kód pedig azonnal lejár a tranzakció teljesülését követően. A cég egy személyek közötti tranzakciós megoldáson is dolgozik, amely telefonszám alapján működik. A pénzt küldő személy akár a telefonos kapcsolatai között böngészve kiválaszthatja a tranzakció célszemélyét, majd megadja az átutalni kívánt összeget. Az átutalás címzettje egy egyszer használható kódot kap, amellyel az átutalás összegét egy bankfiókban vagy egy ATM-nél is felveheti.

fe

 



2013.01.11 08:19:23   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet