Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Melyik a legsebezhetőbb Android?

Gyorsan növekszik az androidos mobileszközöket támadó programok száma, mert a Google operációs rendszere népszerű és egyszerű rajta az internethasználat.

A kiberbűnözők legnépszerűbb célpontja az Android 2.3.6-os verziója, más néven Gingerbread, valamint a 4.0.4-es verzió, az Ice Cream Sandwich – derült ki a Kaspersky Lab Android operációs rendszert támadó rosszindulatú programokat vizsgáló tanulmányából. Az androidos telefonokat célzó kártevők száma gyorsan növekedett a harmadik negyedévben is. A kártékony programok telepítésére tett kísérletek 28 százalékát az Android „gyömbérkenyér” verzióján blokkolták, míg a második leggyakoribb verzió a „jégkrémes szendvics”, amelynél 22 százalékos volt a támadások aránya.

„Bár a Gingerbread-et 2011 szeptemberében bocsátották piacra, az Android piaci szegmentációja miatt még mindig ez a legnépszerűbb változat, ami viszont azzal is jár, hogy a kiberbűnözők is nagyobb figyelmet fordítanak erre a verzióra. Az Ice Cream Sandwich népszerűsége a támadók között pedig azzal magyarázható, hogy a legfrissebb operációs rendszerrel rendelkező készülékek egyszerűbb internethasználatot tesznek lehetővé, az aktívan böngésző felhasználók pedig sajnos gyakran tévednek rosszindulatú webhelyekre” – mondta Andis Steinmanis, a Kaspersky Lab Baltikumért, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ügyvezető igazgatója.

itb

 

2012.11.13 13:00:36   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet